17.5 C
Paphos
Sunday, March 7, 2021

ΠΑΦΟΣ: Και άλλος παφίτης στο κελί για την εξαπάτηση τους κινέζους- 3ημερη προσωποκράτηση

   

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 50χρονου, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση εξαπάτησης Κινέζων επενδυτών. 


Η Αστυνομία είχε προχωρήσει για την ίδια υπόθεση στη σύλληψη, το προηγούμενο Σάββατο, ενός ακόμη προσώπου ηλικίας 43 ετών, το οποίο τελεί υπό οκταήμερη κράτηση με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ενώ ο 50χρονος μέχρι χθες καταζητείτο.

   

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, Λοχία Ζωνάκη Γεωργίου, εναντίον των δύο προσώπων το ΤΑΕ Πάφου  διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδής παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 7 Ιουνίου με 27 Ιουλίου 2016 στην Πάφο, ενώ για την ίδια υπόθεση καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για σκοπούς διερεύνησης της παρούσας υπόθεσης,  ενώ τα διατάγματα και των δύο υπόπτων εκπνέουν τη Δευτέρα.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπολείπονται ακόμη 14 καταθέσεις τόσο από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της παραπονούμενης  όσο και από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων.

Αναμένεται ακόμη η άρση του τραπεζικού απορρήτου και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 50χρονου, ενώ θα γίνουν δύο αναγνωριστικές παρατάξεις.

Ο δικαστής σημείωσε πως αρκετές από τις καταθέσεις που θα ληφθούν είναι στην κινεζική γλώσσα και θα ληφθούν με τη βοήθεια διερμηνέα, πράγμα που καθιστά την όλη διαδικασία πιο χρονοβόρα.

Η καταγγελία έγινε από 25χρονη από την Κίνα, μόνιμη κάτοικο Κύπρου, ότι το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ βρισκόταν στο χωριό Νατά, για να δει κάποια τεμάχια γης τα οποία ενδιαφερόταν να αγοράσει, την προσέγγισε κάποιος άγνωστος της άνδρας ο οποίος της πρότεινε να την φέρει σε επαφή με κάποιο φίλο του, ο οποίος είχε τεμάχια γης προς πώληση. Η ίδια αποδέχτηκε την πρόταση του αγνώστου άνδρα και του έδωσε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, σύμφωνα με την 25χρονη, περί τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου της τηλεφώνησε ο ύποπτος ο οποίος της συστήθηκε ως κτηματομεσίτης και διευθέτησαν ραντεβού στη Γεροσκήπου.

Στη συνάντηση εκτός από τον 43χρονο, παρών ήταν και ο 50χρονος, τον οποίο ο 43χρονος σύστησε ως συνέταιρο του.

Ακολούθως, όπως είπε, αφού της υπέδειξαν διάφορα τεμάχια και συγκρότημα διαμερισμάτων στην Γεροσκήπου, η παραπονούμενη προχώρησε στην αγορά τεσσάρων αγροτικών τεμαχίων στα χωριά Αναρίτα και Κοιλίνια, ιδιοκτησίας του καταζητούμενου.

Περί το τέλος Μαΐου, ο 43χρονος και ο 50χρονος της πρότειναν τεμάχιο γης στην περιοχή Χλώρακας, εντός του οποίου υπήρχε κατοικία 5 υπνοδωματίων.

Ακολούθως, ο 50χρονος  μετέφερε την ίδια, το σύζυγο και τον πεθερό της και είδαν το συγκεκριμένο τεμάχιο και αφού τους άρεσε επέδειξε ενδιαφέρον προς αγορά του. Οι δύο ύποπτοι της ανέφεραν ότι η τιμή πώλησης είναι 1,2 εκατομμύρια ευρώ, με την ίδια να προσφέρει το ποσό των 800.000 ευρώ, ζητώντας τους να διαπραγματευτεί με την ιδιοκτήτρια.

Οι ίδιοι της ανέφεραν ότι η τιμή πώλησης είναι διαπραγματεύσιμη και ανέλαβαν να διαπραγματευτούν με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, πείθοντας την ότι είναι προς το συμφέρον της να μην συναντηθεί με την ιδιοκτήτρια, αφού υπήρχε κίνδυνος αυτή να αυξήσει την τιμή πώλησης μόλις διαπίστωνε ότι επρόκειτο για Κινέζους.

Μετά πάροδο δύο ημερών ο 50χρονος  επισκέφτηκε την παραπονούμενη στην οικία της, όπου ζήτησε και του έδωσε το ποσό των 60.000 ευρώ σε πεντακοσάευρα  και όπως της είπε θα τα έδινε στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου ως προκαταβολή με σκοπό να μπορεί ο ίδιος να κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν, σύμφωνα με την καταγγελία της παραπονούμενης, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η τιμή της πώλησης και τελικά ο 50χρονος στις 19 Ιουνίου την επισκέφτηκε εκ νέου λέγοντας της, πως η ιδιοκτήτρια του ακινήτου αποδέχτηκε την πρόταση της για πώληση του τεμαχίου για 800.000 ευρώ με την προϋπόθεση να της πληρώσει ακόμη 140.000 ευρώ σε μετρητά δηλαδή σύνολο 200.000 ευρώ.

Η  παραπονούμενη δεν παρέλαβε αγοραπωλητήριο έγγραφο από την ιδιοκτήτρια.

Η ιδιοκτήτρια ανέφερε στις ανακριτικές αρχές ότι ο 43χρονος ύποπτος της τηλεφώνησε και της είπε ότι ασχολείται με κτηματικά και την ρώτησε αν πωλούσε το μερίδιο της ωστόσο είπε στην Αστυνομία ότι ουδέποτε συμφώνησε με τον ύποπτο να πωλήσει το ακίνητο της για το ποσό των 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ευθυμίου, δικηγόρο της οικογένειας της παραπονούμενης κατά τον μήνα Απρίλιο αυτού του έτους ο 50χρονος μετέφερε την παραπονούμενη και άλλα μέλη της οικογένειας της στο γραφείο του, όπου ο ίδιος προχώρησε για λογαριασμό τους στην εγγραφή τεσσάρων εταιρειών.

Μετά πάροδο ενός μηνός περίπου του τηλεφώνησε ο 50χρονος όπως αναφέρθηκε και τον πληροφόρησε ότι η παραπονούμενη και η οικογένεια της βρήκαν να αγοράσουν ένα τεμάχιο στην Χλώρακα και του ζήτησε να τηλεφωνήσει στον ύποπτο για να του πει λεπτομέρειες αναφορικά με το εν λόγω τεμάχιο για την ετοιμασία του αγοραπωλητηρίου εγγράφου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο 43χρονος του ζήτησε και του έστειλε δείγμα αγοραπωλητηρίου εγγράφου χωρίς τελική τιμή και τρόπο πληρωμής, αφού όπως του ανέφερε θα τα συμπλήρωνε ανάλογα μετά που θα έκλεινε η συμφωνία.

Στην συνέχεια ο 43χρονος του ζήτησε και του έστειλε ακόμα τρία αγοραπωλητήρια έγγραφα που αφορούσαν το ίδιο τεμάχιο , το ένα με τιμή πώλησης 300.000 ευρώ,το δεύτερο με τιμή πώλησης 600.000 ευρώ και το τρίτο με τιμή πώλησης 540.000 ευρώ.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ