19.9 C
Paphos
Wednesday, March 27, 2024

ΠΑΦΟΣ: Η 26χρονη “έκλεψε” τους σκύλους για να τους σώσει από το “κολαστήριο” που ζούσαν [φωτος]

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τη χθεσινή “κλοπή” σκύλων από χωριό της Επαρχίας Πάφου για την οποία κατηγορήθηκε 26χρονη.

Η νεαρή αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ ανακρινόμενη, σύμφωνα με την αστυνομία, παραδέχτηκε τη διάπραξη του αδικήματος.

Εναντίον της 26χρονης προέκυψε μαρτυρία κατά τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας που έγινε χθες στην Αστυνομία, από κάτοικο χωριού της επαρχίας Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τι οδήγησε όμως την 26χρονη στην “κλοπή” των σκυλιών;

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή γυναίκα αφού έμαθε ότι στο σημείο που βρισκόντουσαν τα σκυλιά επικρατούσε ο απόλυτος χαμός και ότι τα καημένα ζώα υπέφεραν χωρίς να έχουν την απαιτούμενη φροντίδα και προστασία έσπευσε στο σημείο και πήρε υπό την προστασία της όσα σκυλιά ήταν ακόμη ζωντανά και τα μετέφερε σε ασφαλές μέρος, καταφύγιο ζώων, ούτως ώστε να τύχουν της απαιτούμενης ιατροφαρμακευτικής περίλαθψης.

Το σημείο όπου βρισκόντουσαν τα άτυχα ζώα ανακάλυψε τουρίστας στην περιοχή Κοίλη της Πάφου και διαπίστωσε ότι βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

 ΕΔΩ ζούσαν τα σκυλιά όταν τα βρήκε ο τουρίσταςΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο τουρίστας επικοινώνησε με την οργάνωση «Cyprus Animal Defenders – CALF» και έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σε ανάρτηση στο Facebook, η οργάνωση έγραψε ότι τον τουρίστα οδήγησαν στο σημείο οι κραυγές των σκύλων. Εκεί ανακάλυψε νεκρούς σκύλους, κόκαλα και απομεινάρια ζώων σε πλαστικές σακούλες. Επίσης, βρήκε ένα νεκρό σκύλο, να είναι ακόμα δεμένος με το λουρί του.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο τουρίστας οδήγησε τους ακτιβιστές στο σημείο, αλλά οι νεκροί σκύλοι είχαν μετακινηθεί από το σημείο.

Η οργάνωση καταγγέλλει, στην ανάρτησή της, ότι το χωριό είναι μικρό και οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους, γεγονός που δυσκολεύει τις Αρχές να πράξουν κάτι για το γεγονός.

Στο σημείο, επίσης, εντοπίστηκαν χάπια για προβλήματα υγείας των ανθρώπων.

Την “κλοπή” των σκυλιών κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης τους ότι μεταξύ των ωρών 6μμ της 23ης Οκτωβρίου και 6μμ της 24ης Οκτωβρίου 2017, άγνωστοι έκλεψαν από δύο μεταλλικά κλουβιά που διατηρεί σε χωράφια στην επαρχία Πάφου, δέκα κυνηγετικούς σκύλους, συνολικής αξίας €5,000 περίπου.

Με ανακοίνωσή της η Αστυνομία για το θέμα αναφέρει ότι χειρίζεται και ενεργεί με βάση τον Νόμο, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των δεδομένων κάθε υπόθεσης.
Σε σχέση με την καταγγελία του ιδιοκτήτη για κλοπή, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 26χρονης βάσει δικαστικού εντάλματος, η οποία ανακρίθηκε και στη συνέχεια, αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Παράλληλα, εναντίον του ιδιοκτήτη των σκύλων, διερευνάται υπόθεση, σύμφωνα με τον Νόμο για την προστασία και την ευημερία των ζώων.

Η εξέταση της υπόθεσης γίνεται σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου.
Η Αστυνομία απορρίπτει ισχυρισμούς περί δήθεν μονόπλευρης στάσης.

Σήμερα σε επίσκεψή του στο καταφύγιο όπου μεταφέρθηκαν τα άτυχα σκυλιά, ο ιδιοκτήτης τους τα αναγνώρισε ωστόσο και τα 10 σκυλιά παραμένουν στο καταφύγιο ζώων και εκεί θα μείνουν μέχρις ότου ο κτηνίατρος κρίνει ότι είναι καλά στην υγεία τους και ότι μπορούν να επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη του.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ