29.6 C
Paphos
Tuesday, October 6, 2020
Αρχική ΠΑΦΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΦΟΣ ΠΑΦΟΣ: Η μικρή φώκια που θεάθηκε στο Λιμανάκι κινδύνευε να πεθάνει- Ευτυχώς...

ΠΑΦΟΣ: Η μικρή φώκια που θεάθηκε στο Λιμανάκι κινδύνευε να πεθάνει- Ευτυχώς όλα καλά

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια με το μικρό φωκάκι, αφού βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά της μητέρας του.

Ο Πρόεδρος των Χειμερινών κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε ότι ενημερώθηκε από την Μελίνα Μάρκου του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών ότι το μικρό φωκάκι από χθες έσμιξε ξανά με τη μητέρα του στη θάλασσα της Πάφου.

Το Τμήμα Δασών που είναι ειδικευμένο σε θέματα παρακολούθησης προστατευόμενων ειδών αξιολογώντας πληροφορίες και από το κοινό, είδε χθες το μικρό φωκάκι να κολυμπά ξανά με τη μητέρα του.

Η προσπάθεια μας είναι με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε στην περιοχή τις φώκιες, που είναι είδος προς εξαφάνιση και αν τα καταφέρουμε μπορούν να αποτελέσουν και ατραξιόν για τα Δημοτικά Μπάνια κατέληξε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης.

Να θυμίσουμε ότι μια εβδομάδα πριν το Τμήμα Αλιείας είχε ενημερώσει το κοινό πως η Μεσογειακή Φώκια Monachus monachus ήταν λιγότερο από 8 εβδομάδων σε ηλικία. Τα νεογέννητα έχουν μήκος περίπου 1-1,5 μέτρο και ζυγίζουν 15-20 kg. Το σκούρο καφέ έως μαύρο τρίχωμά τους έχει μήκος 1-1,5 εκατοστό και αντικαθίσταται μετά από 6-8 εβδομάδες από το χαρακτηριστικό τρίχωμα των ενήλικων ζώων. Από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε, το μωρό αυτό δεν πέρασε ακόμη το στάδιο αυτό της αλλαγής του τριχώματός του.

Από το δημοσιευμένο οπτικοακουστικό υλικό, αναφέρει το Τμήμα Αλιείας, αν και φαίνεται να γνωρίζει να κολυμπά, εντούτοις είναι ακόμη εξαρτημένο από την μητέρα του για την τροφή του εφόσον δεν μπορεί να τραφεί μόνο του και η περίοδος γαλουχίας του πρέπει να διαρκέσει για ακόμη περίπου 2 μήνες. Με βάσει επιστημονικά δεδομένα και το Πρόγραμμα Παρακολούθησης του ΤΑΘΕ, το εν λόγω φωκάκι θα έπρεπε να βρίσκεται με την μητέρα του στον χώρο όπου έχει γεννηθεί. Αντιθέτως έχει εντοπιστεί αρκετά χιλιόμετρα μακριά, πιθανόν λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί στην περιοχή αυτή την περίοδο και ως εκ τούτου, υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του. Το ζώο αυτό αν δεν μπορέσει να βρει την μητέρα του ή να επιστρέψει στον χώρο του, τότε θα μείνει νηστικό με αποτέλεσμα και την ανάπτυξη βακτηρίων, λόγω έλλειψης μητρικού γάλακτος.

- Advertisment -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρ ομαδόν κατά του Δήμου Πάφου για την αποκοπή των δέντρων- Τι λέει το Τμ. Δασών;

Μαζικά είναι τα πυρά που δέχεται ο Δήμος Πάφου για την αποκοπή των δέντρων στη λεωφόρο Ευρώπης στην Πάφο.

23 νέα κρούσματα σήμερα

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2,736 εργαστηριακών...

Θέματα δυσλειτουργίας και διασπάθιση δημόσιου χρήματος θέτει ο κοινοτάρχης Κουκλιών

Θέματα δυσλειτουργίας του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών και ενδεχόμενων ατασθαλιών, θέτει ο κοινοτάρχης Κουκλιών Μιχαλάκης Νικολάου σε σημερινή διάσκεψη Τύπου που έδωσε στα...

ΝΕΑΠΟΛΙΣ: Διεθνής αναγνώριση για το ερευνητικό έργο του καθηγητή Κώστα Γιαννόπουλου

Το περιοδικό Journal of Futures Markets, κατέταξε αυτό το μήνα το πρωτοποριακό έργο του Καθηγητή Κώστα Γιαννόπουλου, σήμερα Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο...