22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΠΑΦΟΣ: Εντοπίστηκε σπάνιο και ασυνήθιστο ειδώλιο στην Κισσόνεργα [φωτογραφίες]

Μεταξύ των ανευρεθέντων ένα ασυνήθιστο και σπάνιο ειδώλιο αλλά και κατάλοιπα από παρασκευαστήριο μπίρας.

Σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα έφερε στο φως η αποστολή του Πανεπιστημίου του Manchester στην περιοχή Σκαλιά στην Κισσονεργα.

Την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας του 2017 στην τοποθεσία Σκαλιά της Κισσόνεργας της Πάφου ανακοίνωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.

Στη διάρκεια των ανασκαφών εντοπίστηκαν ανάμεσα σε αλλά ένα ασυνήθιστο και σπάνιο ειδώλιο, κατάλοιπα από παρασκευαστήριο μπίρας, κατασκευές για παραγωγή μεγάλης ποσότητας φαγητών και κλώσιμο νημάτων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στα Σκαλιά ερευνούνται τα κατάλοιπα ενός οικισμού της Εποχής του Χαλκού από την αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Manchester.

Ο χώρος βρισκόταν σε χρήση, τόσο κατά την Ύστερη Χαλκολιθική περίοδο, πριν το 2500 π.Χ. όσο και κατά ένα μεγάλο μέρος της Εποχής του Χαλκού, μέχρι το 1600 π.Χ., οπότε και εγκαταλείφθηκε.  Πρόκειται για σημαντικά ευρήματα τα οποία πλέον συνδέονται με τον γειτονικό αρχαιολογικό οικισμό Μοσφίλια.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Κισσονεργα έχουν επίσης ανακαλυφθεί τα αρχαιότερα πηγαδια στον κοσμο, ηλικιας εννέα και δεκάμιση χιλιάδων χρόνων καθώς και το απολίθωμα του αρχαιότερου ποντικού στον κόσμο, του Mus cypriacus ηλικιας 10.000 χρόνων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ