spot_img
spot_img
25.7 C
Paphos
Sunday, April 18, 2021

ΠΑΦΟΣ: Βίντεο και χάρτης κατατέθηκαν στο Κακουργιοδικείο για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Βρετανού 

spot_img
   

Με την κατάθεση τεκμηρίων που έχουν ληφθεί από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που  συνεδριάζει στην Πάφο η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Βρετανού, Robert James Birch, στις 24 Ιουνίου 2018,  στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο Δημήτρης Ιλιτζίδης, 35 ετών, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39χρονου Βρετανού μετά τη μετατροπή του σε τέτοιο από φόνο εκ προμελέτης αλλά και το αδίκημα της απόπειρας  φόνου σε βάρος 32χρονου.

Στη σημερινή δικάσιμο κατέθεσε ο αστυφύλακας 1830 Νεόφυτος Παπαριστοδήμου ο οποίος προσκόμισε στο Κακουργιοδικείο τα τεκμήρια που λήφθηκαν από το ΤΑΕ Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   

Ανάμεσα στα τεκμήρια ήταν βίντεο από την μπυραρία στην οποία βρίσκονταν το θύμα, ο παραπονούμενος και ο κατηγορούμενος, φωτογραφικός χάρτης της περιοχής που φέρει σφραγίδα του Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, δέσμη φωτογραφιών και είδη ρουχισμού.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Ως τεκμήρια κατατέθηκαν φανάρι του οχήματος, μέρος του οχήματος όπως προέκυψε μετά από την σύγκρουση καθώς και δειγματοληψίες από αναλύσεις τόσο από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής όσο και από το Κρατικό Χημείο.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Ανδρέας Χατζηκύρου, αναφέρθηκε σε δέσμη φωτογραφιών που θα κατατεθούν στην επόμενη δικάσιμο διότι δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμη αντίγραφα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιλιτζίδη , Δικηγόρος, Σάββας  Μάτσας, ανέφερε στο Δικαστήριο ότι σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του υπάρχουν μαρτυρίες που εάν γίνουν παραδεκτές  είναι δυνατό να μετριαστεί ο χρόνος εκδίκασης της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι αμφότερες οι πλευρές , ήτοι ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, αποφάσισαν όπως οκτώ μαρτυρίες γίνουν παραδεκτά γεγονότα.

Ανάμεσα στα παραδεκτά γεγονότα είναι η αναγνώριση του πτώματος, η μεταφορά και η φύλαξη του οχήματος που ενεπλάκη στο επεισόδιο, η λήψη φωτογραφιών,  το πιστοποιητικό θανάτου και η ιατρική εξέταση του κατηγορούμενου.

Για μια 8η μαρτυρία, αυτή της μητέρας του θύματος, ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας, Ανδρέας Χατζηκύρου,  είπε ότι θα εξετάσει κατά πόσο η συγκεκριμένη μάρτυρας κατηγορίας θα καταθέσει ή όχι ενώπιον του Δικαστηρίου. Τα παραδεκτά γεγονότα εγκρίθηκαν από το Δικαστήριο.

Σημείωσε ότι στο σχετικό βίντεο που έχει καταγραφεί  υπάρχουν μάρτυρες, περίπου 10 στον αριθμό, που δεν είναι βασικοί.

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες του αδικήματος ο κατηγορούμενος, την 24η Ιουνίου του 2018, στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου, με παράνομη πράξη επέφερε τον θάνατο στον Robert James Birch τέως από την Αγγλία . Ο 35χρονος δεν παραδέχθηκε καμία από τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στην κράτηση του 35χρονου που αιτήθηκε η κατηγορούσα αρχή δεν ηγέρθη έφερε ένσταση από τον συνήγορο υπεράσπισής του.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο οι μάρτυρες κατηγορίας που θα καταθέσουν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου ανέρχονται σε 43 εκ των οποίων οι 10 αστυνομικοί αλλά και πολλοί θαμώνες της μπυραρίας στην οποία βρίσκονταν οι δύο Βρετανοί και ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24ης Ιουνίου 2018, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο όχημα  κτύπησε  δύο πεζούς οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν άνδρα ηλικίας 39 ετών νεκρό στο έδαφος και το δεύτερο άνδρα ηλικίας 32 ετών τραυματία.

Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν  λόγω όχημα θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα, ένας άντρας και μια γυναίκα.

Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 35 ετών ο άντρας και 23 ετών η γυναίκα, εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και η 23χρονη ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί αφού δεν προέκυψαν οποιοδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε την Τρίτη 14 του Μάη στις 09:00 το πρωί και ο κατηγορούμενος μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img