21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ένταση και νεύρα στο Νοσοκομείο λόγω της Γυναικολογικής Κλινικής

Αγανακτισμένοι ήταν σήμερα ασθενείς στο προθάλαμο της Γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, αφού αρκετές έγκυες ανέμεναν για ώρα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν από γιατρό.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΚΥΠΕ, οι δύο γυναικολόγοι ιατροί απουσίαζαν σήμερα με άδεια ασθενείας, ενώ ο τρίτος που στελεχώνει την κλινική και που επέστρεψε την 1η του μηνός μετά τη λήξη της περιόδου διαθεσιμότητας του, πήρε χθες μετάθεση για νοσοκομείο άλλης πόλης.

Η αντικαταστάτρια του Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου λόγω απουσίας του ιδίου, έδωσε οδηγίες τα περιστατικά γυναικολογικής φύσης να εξυπηρετούνται από δύο ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο η υπεύθυνη του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών μη έχοντας στα χέρια της γραπτή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε όπως τα επείγοντα περιστατικά αποστέλλονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού το οποίο και τους καλύπτει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η Ξανθούλα Μερακληνιάννη ανέφερε πως δεν υπήρχε κάποιος ιατρός να της υπογράψει εξιτήριο για να φύγει μετά τη βελτίωση της υγείας της. Αύριο, είπε « υποτίθεται ότι θα πάρω εξιτήριο και δεν υπάρχει κάποιος ιατρός για να μας υπογράψει το εξιτήριο για να φύγουμε αν είμαστε καλά».

Εξάλλου ο Μακάριος Ροβανιάς, που συνόδευε σήμερα τη σύζυγο του στο Νοσοκομείο Πάφου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως είναι φορολογούμενος πολίτης και κάλεσε επιτακτικά να έρθουν γυναικολόγοι ιατροί στην Γυναικολογική κλινική του ΓΝ Πάφου.

Το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε και για την Ειρήνη Θεοδοσίου, που συνόδευσε την κόρη της στην Γυναικολογική κλινική του ΓΝ Πάφου σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης. Η ίδια δήλωσε πως σε αρκετές περιπτώσεις νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο και έτυχε εξυπηρέτησης και φροντίδας ωστόσο σήμερα – όπως είπε- δεν υπήρχε γυναικολόγος ιατρός.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα στελέχωσης της Γυναικολογικής κλινικής του ΓΝ Πάφου χρονολογείται εδώ και αρκετό καιρό.

Μετά τη σημερινή κατάσταση υπήρξε κινητοποίηση από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ αύριο αναμένεται να επιλύσει το πρόβλημα που προέκυψε με την υποστελέχωση της Γυναικολογικής Κλινικής. Αύριο, στο μεταξύ, αναμένεται να επιστρέψει από την άδεια ασθενείας του λόγω χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη ο ένας εκ των δύο γυναικολόγων του Νοσοκομείου Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ