18.9 C
Paphos
Monday, December 4, 2023

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: “Μυθοπλασίες και στείρα κριτική από το ΑΚΕΛ”

Με λύπη παρατηρώ ότι για ακόμη μία φορά το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου προσπαθεί να παραπληροφορήσει τους Δημότες Γεροσκήπου με μυθοπλασίες και στείρα κριτική.

Παρά τους ισχυρισμούς περί αντιθέτου, ο Δήμος Γεροσκήπου βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και υλοποιεί πολλά έργα, όπως η αναπαλαίωση των δύο διατηρητέων οικοδομών στο Κέντρο της Γεροσκήπου, οι σωστικές εργασίες στο Αγρόκτημα της Γεροκηπιάς, η αναβάθμιση της Κάτω Βρύσης, ο εμπλουτισμός του Πάρκου Γλυπτικής, η κατασκευή τριών παραλιακών περιπτέρων, κτλ.

Ασκείται στον Δήμο κριτική για τη μη έναρξη του Συνδετήριου Δρόμου, ενός έργου το οποίο προσφοροδοτήθηκε από το κράτος και του οποίου η υλοποίηση καθυστερεί λόγω προσφυγής στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών. Εύλογα διερωτάται, λοιπόν, κανείς πoια είναι η ευθύνη του Δήμου.Αντίθετα, ο Δήμαρχος καθημερινά προσπαθεί για την απεμπλοκή του θέματος. Για το θέμα αυτό έγινε και συνάντηση με τον ΒουλευτήΑΚΕΛ Πάφου, κύριο Άντρο Φακοντή, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής, για να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου μιλά για κακούς χειρισμούς στην προώθηση έργων, κάτι το οποίο ποσώς ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα έργα σαφώς έχουν τροχοδρομηθεί, τα δε ώριμα έργα έχουν αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία για έγκριση και στη συνέχεια θα προσφοροδοτηθούν. Επίσης, για πρώτη φορά ο Δήμος προχωρεί στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδιασμού Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη Γεροσκήπου που θα περιλαμβάνει ένα πλέγμα αλληλοσυμπληρούμενων δραστηριοτήτων και δράσεων αστικής ανάπτυξης.

Κακοί χειρισμοί, κύριοι του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου, γίνονταν επί Δημαρχίας του ΑΚΕΛ, όταν το τελικό κόστος του κάθε έργου ήταν διπλάσιο από το ποσό στο οποίο κατακυρωνόταν η κάθε προσφορά, όταν γίνονταν προσλήψεις εργαζομένων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εργαστούν, αλλά προσλαμβάνονταν με κομματικά κριτήρια, όταν δίνατε χιλιάδες ευρώ στα ποδοσφαιρικά σωματεία, όταν κάνατε εκδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν αγοράζατε το νερό από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και το πωλούσατε στους Δημότες και δεν το πληρώνατε ποτέ, όταν αγοράζατε τους γεωργικούς κλήρους για τη δημιουργία του ΕΚΕΤΑ χωρίς να έχετε λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το κράτος, όταν κατασκευάζατε καινούργιες κερκίδες στο Δημοτικό Στάδιο με κόστος πέραν του ενός εκατομμυρίου, για να αγωνίζεται ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, όταν θα ήταν στην πρώτη κατηγορία, και καλούνται να τα αποπληρώσουν τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια. Τα λάθη του παρελθόντος είναι πάρα πολλά.

Οι κακοί χειρισμοί επί Δημαρχίας ΑΚΕΛ στη Γεροσκήπου είχαν οδηγήσει τον Δήμο στην χρεωκοπία μεκαθυστερημένες οφειλές, υπερδανεισμό και έλλειψη ρευστότητας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια καταφέραμε να μετατρέψουμε τα ελλείμματα σε πλεονάσματα, να αποπληρώσουμε δάνεια πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ, να προχωρήσουμε σε ασφαλτοστρώσεις οδών συνολικού κόστους πέραν του ενός εκατομμυρίου, να πληρώσουμε τις απαλλοτριώσεις τις βιοτεχνικής περιοχής και της Λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου ,  να ξεκινήσουμε έργα ανάπτυξης και, παρόλα αυτά το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου δεν αναγνωρίζει το αξιόλογο έργο που έχει γίνει.

Αναφορικά με τις ανησυχίες τους για την έναρξη των εργασιών για τα τρία παραλιακά περίπτερα, θα ήθελα να τους ενημερώσω πως ο Δήμος έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χαλάρωση από την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή, ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2018 έχει εγκριθεί, έχουν ληφθεί προσφορές για δανεισμό και αναμένουμε σύντομα την έγκρισή τους από τα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως ο εργολάβος πληρώνεται κανονικά και να μην ανησυχούν και κυρίως να μην παραπληροφορούν.

Πέραν των πιο πάνω, στην επιστολή γίνεται αναφορά σε βαριά μηχανήματα που εργάζονται δίπλα από τους λουόμενους.Τι να πούμε; Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του. Αυτό που έγινε ήταν για κάποιες μέρες, όταν ο Δήμος με τη χρήση πετροσυλλέκτη καθάριζε την παραλία.

Ως προς το Κέντρο Υγείας, αυτό καθυστερεί λόγω της χωροθέτησής του σε ένα αδιέξοδο, το οποίο συνορεύει με τρία εκπαιδευτήρια και κρατικές υπηρεσίες.Έχουν γίνει συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νέος δρόμος, καθώς και χώροι σταθμεύσεις για επίλυση του προβλήματος κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του Διοικητηρίου του ΚΕΝ, θα ήθελα να πληροφορήσω τους φίλους του ΑΚΕΛ πως δεν έχουν σωστή ενημέρωση, αφού το ΚΕΝ δεν ανήκει στον Δήμο Γεροσκήπου αλλά στην Τράπεζα Κύπρου.Η συμφωνία, κύριοι, προνοεί πως θα παραχωρηθούν κάποιοι χώροι στον Δήμο, όταν θα εκδοθούν πολεοδομικές άδειες για αξιοποίηση του εν λόγω χώρου. Ο Δήμος Γεροσκήπου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως το συγκεκριμένο τεμάχιο είναι συνδεδεμένο με την πρόσφατη ιστορία του Δήμου μας ,έχει προχωρήσει σε επαφές με την Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πάφου για την αγορά του τεμαχίου.Να σημειωθεί μάλιστα πως από το έτος 2013 ο Δήμος έχει κινηθεί νομικά εναντίον της Τράπεζας Κύπρου.  

Καλώ για ακόμη μία φορά τους φίλους του ΑΚΕΛ σε μία συνάντηση εφ’ όλης της ύλης στο Δημοτικό Μέγαρο, έτσι ώστε να τους ενημερώσω ενδελεχώς για όλα τα θέματα του Δήμου Γεροσκήπου. Ελπίζω αυτή τη φορά να αποδεχτούν την πρόσκλησή μου και είμαι βέβαιος πως μετά τη συνάντηση θα συνταχθούν δίπλα μας, ώστε να υπερπηδήσουμε τα όποια εμπόδια δημιουργούνται από τη γραφειοκρατία και τη δυσκαμψία του κρατικού μηχανισμού για την ανάπτυξη της περιοχής μας.  

Μιχάλης Παυλίδης, Δήμαρχος Γεροσκήπου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ