18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Παραλύουν για δύο ώρες τα ΤΑΕΠ-Δίωρη στάση νοσηλευτών

Σε δίωρη στάση εργασίας θα κατέλθουν από τις 12.00 τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών σε όλα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Γενικών Νοσοκομείων.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχρονική κατάσταση, που επικρατεί στα Τμήματα και λόγω των περιστατικών βίας κατά των επαγγελματικών υγείας.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. απολογείται στο κοινό για την ταλαιπωρία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει πραγματοποιήσει επαφές, έχει υποβάλει υπομνήματα, και έχει προβεί σε διαβήματα για διευθέτηση της κατάστασης έγκαιρα, ξέροντας πως η κατάσταση επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια των εορτών, χωρίς, όμως, ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η κατάσταση, τονίζει, έφτασε στα όριά της. Οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας ζούμε πάλι τριτοκοσμικές καταστάσεις. Παρόλο, που έχει εισαχθεί το ΓεΣΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αυτονομηθεί, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, κινδυνεύουν ζωές, ασθενείς και εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή και οι κυβερνητικοί γιατροί θα κατέλθουν σε τρίωρη στάση εργασίας.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για τα οικονομικά κίνητρα που θα παραχωρηθούν στους γιατρούς του Δημοσίου.

Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων και όσων ασχολούνται με το ΓεΣΥ εντός και εκτός Βουλής θα συγκαλέσει πριν τα Χριστούγεννα ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, για να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων.

*Εικόνα αρχείου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ