19.9 C
Paphos
Monday, April 15, 2024

Παναγιώτης Α. Βορκάς: “Δημιουργία Μουσείου Αντίστασης & Ιστορικής Μνήμης στην Πάφο”

Η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ στο Δήμο Πάφου κατέθεσε πρόσφατα πρόταση που αφορά τη δημιουργία μουσείου αφιερωμένου στον αντιστασιακό αγώνα των Παφίων συμπολιτών μας κατά του προδοτικού πραξικοπήματος.

Παναγιώτης Α. Βορκάς  Γενετιστής  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου Κ.Σ. ΕΔΕΚ
Παναγιώτης Α. Βορκάς –  Γενετιστής Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Η πρόταση υποβλήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ως μια προσπάθεια καλλιέργειας και διατήρησης ιστορικής μνήμης σε σχέση με γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά το πραξικόπημα και στιγμάτισαν την ιστορία αυτού του πολύπαθου νησιού και της πόλης μας ειδικότερα.

Η προσπάθεια για δημιουργία του εν λόγω μουσείου αφορά όλους μας γιατί αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και χρέος προς τους ήρωες της πόλης μας που αυθόρμητα έσπευσαν προς υπεράσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας στον τόπο μας και τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Καταγράφοντας την οφειλή για τη δημιουργία του μουσείου επισημαίνω ταυτόχρονα με πικρία την εγκατάλειψη ενός ιστορικού τεκμηρίου, άμεσα συνδεδεμένου με τα γεγονότα που η ιστορία έχει καταγράψει. Το λεωφορείο της αντίστασης, το οποίο μετακινήθηκε από το τέως πάρκο Αχμέντ Ρασήντ και νυν πάρκο ΟΠΑΠ και πετάχτηκε κυριολεκτικά ωσάν παλιοσίδερα στον χώρο της πρώην χονδρικής αγοράς.

Διά του λόγου του αληθές και επειδή ως γνωστό μια εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις, καταλήγω με την πιο κάτω εικόνα ντροπής και τη θερμή έκκληση προς τη Δημοτική Αρχή όπως άμεσα το λεωφορείο μετακινηθεί σε ασφαλή χώρο, επισκευαστεί στον βαθμό του εφικτού και διατηρηθεί έτσι ώστε να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι και σημείο αναφοράς του υπό σχεδιασμό και διαμόρφωση Μουσείου Αντίστασης και Ιστορικής Μνήμης.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ