21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε το 2000 και επιλέχθηκε για την εθνική Αγγλίας

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε το 2000 και επιλέχθηκε για την εθνική Αγγλίας

Και δεν είναι άλλος από τον 18χρονο Τζέιντον Σάντσο. Ο Άγγλος εξτρέμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, μπορεί μόλις το Μάρτιο να ενηλικιώθηκε, όμως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον έκρινε ικανό να αγωνιστεί με τα «τρία λιοντάρια». Έτσι λοιπόν, ο Σάντσο, μετά από τη σχετική απόφαση του προπονητή, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Nations League. Ο Σάουθγκεϊτ αφού ο ίδιος ανανέωσε το συμβόλαιο του με την εθνική, φαίνεται πως αρχίζει πλέον το «χτίσιμο» της ομάδας. Θέλοντας να φέρει έναν αέρα ανανέωσης, ο Άγγλος προπονητής, εκτός από την ψήφο εμπιστοσύνης στο Σάντσο, κάλεσε στην ομάδα τον 19χρονο Μέισον Μάουντ και τον 21χρονο Τζέιμς Μάντισον.

Ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε με την καινούργια χιλιετία και θα παίξει με την εθνική Αγγλίας είναι λοιπόν ο Σάντσο και η επιλογή του Σάουθγκεϊτ μόνο τυχαία δεν είναι. Φλέβα χρυσού είδε στο πρόσωπο του νεαρού εξτρέμ, αφού στις λίγες συμμετοχές του με τη Ντόρτμουντ, ο Σάντσο κατάφερε να σημειώσει 5 ασίστ. Η γερμανική ομάδα αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του για μια 4ετία ακόμα, «σφραγίζοντας» το Σάντσο μέχρι το 2022. Η καλή του απόδοση σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα, όπως αυτό της Μπουντεσλίγκα, σίγουρα ήταν ένας από τους λόγους επιλογής για την εθνική Αγγλίας. Ο Σάντσο ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από παιδί, παίζοντας για τη Γουότφορντ από 7 έως 15 χρονών. Τα επόμενα δύο χρόνια τον βρήκαν στην ομάδα νέων της Μάντσεστερ Σίτι, ώσπου στα 17 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στη Γερμανία. Εκεί έπαιξε ένα χρόνο για τους νέους της Ντόρτμουντ και στη συνέχεια μετακινήθηκε στην ομάδα των ανδρών. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής φαίνεται πως έχει ξεκινήσει την καριέρα του με τις καλύτερες προϋποθέσεις και το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό.

Πρεμιέρα λοιπόν για τον Σάντσο στην Εθνική Αγγλίας αλλά και στο Nations League. Οι αγώνες της νεοσύστατης διοργάνωσης, έχουν ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο και η Αγγλία να βρίσκεται στον όμιλο Α. Το Nations League χωρίστηκε σε τέσσερις ομίλους δυναμικής, με βάση τα στοιχεία της UEFA, και φυσικά η Αγγλία βρίσκεται στον 1ο όμιλο. Κάθε όμιλος αποτελείται από 4 γκρουπ, στα οποία οι ομάδες τοποθετούνται με κλήρωση. Έτσι η Αγγλία αγωνίζεται στο 4ο γκρουπ μαζί με την Ισπανία και την Κροατία. Από 2 παιχνίδια (εντός- εκτός έδρας) θα παίξουν μεταξύ τους οι 3 ομάδες και μέχρι στιγμής την 1η θέση του γκρουπέχει η Ισπανία, με 2η την Αγγλία και 3η την Κροατία. Στα 3 πρώτα παιχνίδια της, η Ισπανία κατάφερε να νικήσει 2 φορές και να δεχτεί ήττα μόνο στο πρόσφατο παιχνίδι στο οποίο η Αγγλία επικράτησε με 3-2. Τελευταία στην βαθμολογία η Κροατία, η οποία δεν κατόρθωσε να σημειώσει ούτε μια νίκη. Φαβορί για το γκρουπ και τον όμιλο Α του Nations League αποτελεί η Ισπανία, η οποία βάσει αποδόσεων της SportingBet είναι μαζί με τη Γαλλία και το Βέλγιο, οι επικρατέστερες ομάδες του δυναμικότερου ομίλου. Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα γκρουπ του ομίλου Α, η Γαλλία κυριαρχεί στο 1ο με μεγάλη απόσταση από την επόμενη Ολλανδία,  στο 2ο ισοβαθμούν πρώτες το Βέλγιο και η Ελβετία ενώ στο 3οπρώτη φιγουράρει η Πορτογαλία με 2 βαθμούς διαφορά από την Ιταλία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τους τελευταίους αγώνες για αυτή τη φάση δίνουν οι ομάδες στα μέσα Νοεμβρίου και μέχρι τότε, όλα «παίζονται»!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ