18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Ο Δήμος Πάφου στέλνει πίσω στην Οργάνωση Παραπληγικών το σύστημα Seatrac

Πίσω στην Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου θα επιστραφεί το σύστημα Seatrac το οποίο βοηθάει τα άτομα με αναπηρία να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα.


Σε σχετικό ρεπορτάζ στις ΤΟΜΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ του ΣΙΓΜΑ αναδείχθηκε εκ νέου η αντιπαρράθεση μεταξύ της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου και του Δήμου Πάφου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Πρόεδρο της Οργάνωσης, Δημήτρης Λαμπριανίδης, έκανε λόγο για απαράδεκτες αντιλήψεις που προέρχονται μάλιστα και απο μια πόλη που εκπρροσωπεί τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Πάφος αναφέρει ήταν μια από τις τέσσερεις πόλεις στη χώρα μας την οποία εντάξαμε σε έργο για δημιουργία προσβάσιμων παραλιών το 2012 και τους παραχωρήσαμε δωρεάν ένα αυτόνομο σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα Seatrac αξίας €30.000, μια παγκόσμια καινοτομία η οποία προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στη θάλασσα. Μαζί έλαβαν και εκπαίδευση για συντήρηση και συναρμολόγηση.

Θέλαμε να στηρίξουμε την Πάφο για να συμμετέχει σε αυτή τη σημαντική δράση για τα άτομα με αναπηρίες. Τόσο για τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες. Δυστυχώς φέτος ο Δήμος Πάφου δεν έχει εγκαταστήσει το σύστημα Seatrac στην παραλία ΣΟΔΑΠ για την οποία παραχωρήθηκε.

Όχι μόνο δεν το εγκατέστησαν αλλά ούτε απάντησαν στις επιστολές μας και στο αίτημα μας σε περίπτωση που δεν είχαν σκοπό να το εγκαταστήσουν να μας το παραχωρήσουν για να τοποθετηθεί σε άλλο Δήμο αφού αποτελεί περιζήτητο σύστημα το οποίο αναβαθμίζει ουσιαστικά τις υποδομές για άτομα με σοβαρές κινητικές αναπηρίες.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, απέρριψε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το σύστημα Seatrac είναι ασύμφορο και πολυδάπανο.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι ναι μεν το συγκεκριμένο σύστημα παραχωρήθηκε πριν χρόνια στον Δήμο είναι όμως πολύ δαπανηρό στη συντήρηση και τοποθέτησή του.

Πριν ενάμιση μήνα αποφασίσαμε, πρόσθεσε, πέραν απο το αμφίβιο τροχοκάθισμα που μας δώρησε το Round Table αγοράσαμε άλλα δυο με κόστος πέραν των €3000 τα οποία τοποθετήθηκαν στις δυο παραλίες που διαθέτει ο Δήμος.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Δήμος Πάφου θα προχωρήσει τη Δευτέρα στην επιστροφή του αυτόνομου συστήματος Seatrac στην Οργάνωση Παραπληγικών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ