spot_img
spot_img
21 C
Paphos
Friday, April 16, 2021

ΟΣΥΠΑ: Αποδέχτηκαν την πρόταση του Υπ. Μεταφορών με συντριπτική πλειοψηφία

spot_img
   

Με συντριπτική  πλειοψηφία οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου έκαναν αποδεκτή την πρόταση της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου. Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου στο οίκημα της ΣΕΚ, ο Πέτρος Δημοσθένους Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΟΣΥΠΑ , στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε η πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο κ. Δημοσθένους είπε πως το Υπουργείο έχει αποστείλει επιστολή από το περασμένο Σαββάτο στην εταιρεία μέσω της οποίας της δίνει προειδοποίηση τριάντα ημερών για να διακόψει το συμβόλαιο που έχει συνάψει μαζί της. Οι συντεχνίες συνέχισε, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των μελών και των υπαλλήλων της εταιρείας συναντήθηκαν με την Υπουργό και τον ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών και στο περιθώριο της συνάντησης  τέθηκαν τα θέματα της συνεχιζόμενης απασχόλησης του προσωπικού, τους μισθούς και τα ωφελήματα που απορρέουν από τα συμβόλαια εργασίας  και τη σύμβαση εργασίας που υφίσταται η εταιρεία και το τι μέλλει γενέσθαι με το προσωπικό μετά τον τερματισμό του συμβολαίου και την ανάληψη από τον νέο ανάδοχο τον Οργανισμού στην Πάφο.

Είπε μάλιστα, πως λαμβάνοντας υπόψη την πρόταση του  Υπουργείου Μεταφορών η οποία του δόθηκε  και γραπτώς συγκάλεσε  τη Γενική Συνέλευση ενημερώνοντας  τα μέλη  και μετά από πολύωρη διαβούλευση μεταξύ τους κατέληξαν όπως  προτείνουν στο Υπουργείο να προχωρήσει με την πρόταση ούτως ώστε να εξομαλυνθεί κατά κάποιο τρόπο η κατάσταση μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου που λήγει και η προθεσμία που έχει δοθεί στην εταιρεία, για να μπορεί και η ίδια η κυβέρνηση να προχωρήσει και να δώσει σε νέο ανάδοχο τις συγκοινωνίες στην Πάφο, όπως είπε. 

Η ταχύτητα σκοτώνει
   

Ο κ. Δημοσθένους πρόσθεσε πως μέχρι να ισχύσει αυτό οι οδηγοί θα είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε κάποιες διαδρομές που πιθανών να δρομολογήσει το Υπουργείο Μεταφορών για να εξυπηρετήσει κυρίως μαθητές και κάποιες επείγοντες διαδρομές και συμφώνησαν με συντριπτική πλειοψηφία όπως συναινέσουν στην πρόταση του Υπουργείου.
Ανέφερε ακόμη πως είναι στην διάθεση του Υπουργείου για να μπορούν να  βοηθήσουν με τον τρόπο τους ως οδηγοί έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Ερωτηθείς τι περιλαμβάνει η πρόταση, ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου ανέφερε πως η πρόταση περιλαμβάνει όπως οι οδηγοί είναι στην διάθεση του Υπουργείου, θα διασφαλιστεί με τον νέο ανάδοχο ότι τα ωφελήματα που είχαν την αμέσως προηγούμενη ημέρα, ότι όλοι οι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να την έχουν και θα είναι ρήτρα μέσα στο συμβόλαιο που θα δώσει στον νέο ανάδοχο και μάλιστα επεκτείνεται το 2020 όπου λήγουν τα συμβόλαια σε όλες τις εταιρείες ότι ο νέος ανάδοχος που θα αναλάβει από το 2020 – 2030 θα δεσμεύσει τον ανάδοχο και ότι θα συνεχίσει με το υφιστάμενο προσωπικό μαζί με τα ωφελήματα που μετέφερε μαζί του από την προηγούμενη εταιρεία.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Επιπρόσθετα σημείωσε, το Υπουργείο Μεταφορών θα καλύψει την μισθοδοσία από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι την 9η Ιανουαρίου που ξεκίνησε η στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ και στην συνέχεια – όπως είπε- με κάποιον τρόπο θα ανταμείψει το προσωπικό το οποίο θα συμμετάσχει στην ολοκλήρωση των δρομολογίων με μίνιμουμ το 80% των απολαβών. 

Ακολούθως σε δηλώσεις του ο Γιώργος Νικολάου Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Πάφου αναφέρθηκε στην γραπτή δέσμευση του Υπουργείου Μεταφορών σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί στον ΟΣΥΠΑ δεν θα είναι τα θύματα της οποιασδήποτε εξέλιξης σημειώνοντας ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους .Για μας,  είπε ο κ. Νικολάου,  ως συντεχνία αυτό αποτελεί το “A” και το “ Ω”  δηλαδή το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας όλου του προσωπικού ώστε οι 200 και πλέον οι υπαλλήλου του ΟΣΥΠΑ να διασφαλίσουν την εργασία τους και τις οικογένειες τους.
Ερωτηθείς κατά πόσο η πρόταση του Υπουργείου καλύπτει όλο το φάσμα των εργαζομένων ο κ. Νικολάου ανέφερε πως όλο το φάσμα των εργαζομένων καλύπτει η συμφωνία προσθέτοντας πως δεν θα καλύψει μόνο την περίοδο του ενός μηνός που έδωσε προειδοποίηση το Υπουργείο προς την εταιρεία ΟΣΥΠΑ για να τερματίσει τα δρομολόγια της.

Από την πλευρά το ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΣΥΠΑ Χριστάκης Ευαγγέλου ανέφερε “ έχουμε αποφασίσει σήμερα στην Γενική Συνέλευση του προσωπικού μας να δεχτούμε τις νέες συμφωνίες που έγιναν χτες στο Υπουργείο Μεταφορών μαζί με τους οδηγούς τις συντεχνίες και την Υπουργό και το ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών. Εμείς είπε, δίδουμε την συγκατάθεση μας προς το Υπουργείο Μεταφορών ώστε να ξεκινήσει την εξεύρεση νέων λεωφορείων και νέους ανάδοχους από αύριο.

Παραδέχτηκε μάλιστα πως μέχρι στιγμής καλύφτηκαν αρκετά από αυτά που ζήτησαν οι εργαζόμενοι και εξέφρασε πως μέ τις νέες συμφωνίες που δόθηκαν γραπτώς από το Υπουργείο να ακολουθηθούν πιστά. Ευελπιστούμε σε μια νέα συνεργασία με τον νέο ανάδοχο και με το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Υπήρχαν οφειλόμενα ποσά σημείωσε στις άδειες προσωπικού για το 2018 τα οποία μέχρι στιγμής δεν εξασφαλίστηκαν ωστόσο είπε, θα καταβληθεί εκ νέου προσπάθεια μέσω των συντεχνιών.

Σημειώνεται πως η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων  στην παρουσία των συντεχνιών ξεκίνησε στις 09:00 το πρωί και διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Στο πλαίσιο της Γενική Συνέλευσης επικράτησε ένταση και κάποιους εργαζόμενους να υποστηρίζουν πως η πρόταση του Υπουργείου τους δίχασε .

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img