spot_img
spot_img
22.5 C
Paphos
Friday, June 11, 2021

Οι Όρνιθες τ’ Αριστοφάνη έρχονται στην Πάφο από το Θέατρο Ανεμώνα

spot_img
   

“ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ Τ’ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ”! του ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΥΚΙΔΗ
Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΤΖΕΡΚΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΙΣ 29 & 30 ΜΑΙΟΥ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΜΩΝΑ ΣΤΗ ΠΑΦΟ ΜΕ ΤΙΣ..ΟΡΝΙΘΕΣ Τ’ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ!! Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΕΜΩΝΑ “ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ Τ’ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ” ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ ΣΤΗ ΠΑΦΟ ΓΙΑ 2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ!! Η δημοφιλής ηθογραφική σατιρική κωμωδία του Αντρέα Κουκκίδη σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος θα ανέβει στη σκηνή του Μαρκιδείου την Τετάρτη και Πέμπτη 29 και 30 Μαίου στις 20:30.

   
   

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 70007721 / FB PAGE: Θεατρο Ανεμωνα – Theatro Anemwna

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ο Αριστοφάνης είναι ένας χωρικός “ρουσφετολόγος” που εκτρέφει όρνιθες στην αυλή του και τις δωρίζει σε διάφορους πολιτικούς, κυβερνητικούς και οικονομικούς παράγοντες για να του κάνουν ρουσφέτια για χάρη των συγχωριανών του..το κάνει από καθαρή ματαιοδοξία και δεν είναι οικονομικά ή άλλα τα κίνητρα και ωφέλη του! ως ένα στοιχείο μεγαλομανίας η ανάγκη του να φαίνεται στους συγχωριανούς του σαν κάτι ξεχωριστό, ένας άνθρωπος με υψηλές γνωριμίες και χρήσιμες διασυνδέσεις! Οι όρνιθες του όμως με την δυσοσμία τους εδώ και καιρό ενοχλούν τον γείτονα του Ηρακλή, που πασχίζει με τα φτωχά μέσα που διαθέτει να τον υποχρεώσει να τις απομακρύνει από τη γειτονιά. Αφού έχει εξαντλήσει κάθε όριο μέσα από τον διάλογο, ο Ηρακλής αναγκάζεται να προχωρήσει σε καταγγελία αλλά ο πονηρός και πεισματάρης Αριστοφάνης έχει στο μεταξύ καταφέρει να δωροδοκήσει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του αστυνομικού σώματος με τις πιο καλοταισμένες όρνιθες του κερδίζοντας την ανοχή τους! Στις διαφορές και τους καυγάδες τους εμπλέκονται φυσικά και οι οικογένειες τους, μέχρι που τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο γιος του “φημισμένου και γραμματισμένου Αριστοφάνη..με το νάμι” έρχεται πολύ κοντά με την κόρη του “φτωχού,αγράμματου και.. χωριάτη” γείτονα του..

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Παντελής Κλείτου
Γιάννα Λευκάτη
Χριστόφορος Χριστοφόρου
Νικόλας Πέτρου
Μαρία Πέτρου
Ντόρα Μακρυγιάννη
Γιώργος Σοφοκλέους
Συμμετέχει: Χριστάκης Αναστασίου
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: Ιωάννα Σιαφκάλη

“ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ Τ’ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΑΙΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΥΚΙΔΗ. Πρόκειται για έξυπνη ηθογραφική σάτιρα που προσφέρει αφ’ ενός το γέλιο στο θεατή, περνάει αφ’ ετέρου μηνύματα και προβληματισμό μέσα από το προσωπικό ύφος γραφής του Κουκίδη που το χαρακτηρίζει μια περίτεχνη και καλά στημένη αφέλεια. Σκιαγραφεί και σατιρίζει κύρια το χρόνιο φαινόμενο του ρουσφετιού στην Κύπρο που αποτελεί γάγγραινα για τον κοινωνικό κορμό και αναπόσπαστο κομμάτι μιας κουλτούρας δεκαετιών με τα συμπτώματα και τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να μήν επιτρέπουν την επιβολή αξιοκρατίας.
Στη γκρίζα και ανέλπιδη σημερινή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και κρίσης αξιών γενικότερα, τα κυπριακά ηθογραφικά σατιρικά έργα με την ντοπιολαλιά, τον σκηνικό διάκοσμο της παραδοσιακής αυλής, τους γνώριμους τυποχαρακτήρες και τις τόσο οικείες καταστάσεις, τα έργα αυτά με την καθαρότητα και αφέλεια τους, έχουν ευεγερτική αξία..

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρίνος Ξενοφώντος
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΣΟΣΕ ΕΣΚΙΤΖΙΑΝ
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΕΙΝΑΡΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρίνος Ξενοφώντος
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Martin Mason
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Άννη Βασιλείου
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΗΧΟΥ: Ξάνθος Χρίστου
ΓΡΑΦΙΚΑ: Θεοδώρα Πέτρου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παντελής Χατζημηνάς
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Γιώτα Τσιολάκκη

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΘΟΚ
ΧΟΡΗΓΟΙ: GLORIA GEAN’S COFFEES, ΜΠΥΡΑ Leon, ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΗΛΙΟΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΡΙΚ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, THOROX, ΦΡΟΥΤΑΡΙΑ “ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ”

 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img