25.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Ναι πετούν και τα δικά μας ελικόπτερα (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Τις τελευταίες δέκα ημέρες συνηθίσαμε πάνω από την Πάφο να πετάνε διαρκώς τα αμερικάνικα μεταγωγικά ελικόπτερα Boeing CH-47 Chinook τα οποία πηγαινοέρχονται προς στα Δυτικά φεύγοντας από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου και πετώντας φυσικά πάνω από την πόλη αλλά και τα χωριά που βρίσκονται στην πορεία προς Ακάμα.

Σήμερα μετά από μέρες την ίδια διαδρομή έκανε και ένα δικό μας ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Οι πιλότοι των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς όχι μόνο δεν υστερούν από τους καλά εκπαιδευμένους αμερικανούς συναδέλφους τους αλλά αντιθέτως υπερτερούν στην περιοχή μας αφού γνωρίζουν καλύτερα τις περιοχές σαν την παλάμη του χεριού τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι ιπτάμενοι της Εθνικής Φρουράς αλλά και το υποστηρικτικό πλήρωμα κάθε υπτάμενης αποστολής είναι πάντα σε ετοιμότητα και επιχειρησιακά άρτιο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της πατρίδας αν παραστεί ανάγκη.

Βέβαια όλα αυτά δεν είναι μόνο αυτό που ο κόσμος μπορεί να δει και να αντιληφθεί αλλά ο όλος προγραμματισμός και το σύστημα αεράμυνας που είναι σε πλήρη λειτουργία από το Τρόοδος μέχρι την Ίννεια και από τον Πωμό μέχρι το Ζύγι ή όπου αλλού υπάρχουν συστήματα ελέγχου και ασφάλειας της ΕΦ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ