Με βροχές και καταιγίδες θα κλείσει αυτή η εβδομάδα – Διαβάστε αναλυτικά

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα νοτιοδυτικά μέχρι πολύ ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά γενικά ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια τοπικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από ψηλές νεφώσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, για να τραπούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά σε νοτιοανατολικούς ως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά, κυρίως μέχρι το μεσημέρι, ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σάββατο περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, με πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.