Μειωμένος σε πληρότητες και εισοδήματα ο Σεπτέμβρης, εκτιμά ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου 

Ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να δείχνει τη μείωση στις πληρότητες από την αρχή της σεζόν στην Επαρχία Πάφου, εκτιμά ο τοπικός ΠΑΣΥΞΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί οποιαδήποτε βελτίωση και σημείωσε πως η χρονιά φέτος θα κλείσει με μια πιο χαμηλή πληρότητα από πέρσι και συγκεκριμένα με μια μείωση της τάξης του 7% και 10%.

Όπως εκτίμησε, η μείωση στις πληρότητες και στα εισοδήματα δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού έχει περάσει το μέσον της σεζόν και είναι πρακτικά αδύνατον να αλλάξει η ροή των κρατήσεων από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν,συμπλήρωσε.

Σε σχέση με την συνάντηση του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως στο πλαίσιο της συνάντησης τους συζήτησαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την Επαρχία Πάφου .

Στο μικροσκόπιο της συνάντησης τέθηκε πρωταρχικά, όπως εξήγησε, η αεροπορική σύνδεση του αεροδρομίου Πάφου με την Γερμανία, προσθέτοντας πως η γερμανική αγορά ήταν μια αγορά που η Πάφος είχε ελπίδες να αναπτύξει αφού είναι μια αγορά που κινείται ολόχρονα και τον χειμώνα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου εκτίμησε μάλιστα πως η Πάφος έχει αναπτύξει σε αρκετά καλό βαθμό τον χειμερινό τουρισμό .

Παραδέχτηκε πως έγιναν πολλές προσπάθειες από το Υφυπουργείο Τουρισμού και αναμένει να δουν σημείωσε τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών στους προσεχείς έναν με δύο μήνες.

Για αυτό τον χειμώνα δεν θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή αλλά ευχήθηκε όπως το χειμώνα του 2020 – 2021 να μπορέσουν να έχουν βελτιώσει την θέση τους στην γερμανική αγορά, κατέληξε .