24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Μάθαμε τα πάντα για το Cap St Georges- Αξία έργου, τιμές, πωλήσεις, ανέσεις, υπηρεσίες!

Ο Άγιος Γεώργιος Πέγειας μετατρέπεται σε γειτονιά του Χόλιγουντ

Στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας ήταν στραμμένα τα βλέμματα την εβδομάδα που μας πέρασε αφού μια είδηση η οποία ξεκίνησε από τη Γαλλία και συγκεκριμένα ένα τηλεοπικό αφιέρωμα στην εκπομπή του Νίκου Αλιάγα “50 minutes inside” στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 ήταν αρκετό για να υπάρξουν σωρεία δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών αφιερωμάτων που έκαναν αναφορά στο γεγονός ότι η γνωστή και παγκόσμιας κλάσης Λατίνα τραγουδίστρια Σακίρα, σύζυγος του ποδοσφαιρικού αστέρα της Μπαρτσελόνα Ζεραρντ Πικέ αγόρασε σπίτι στην περιοχή.

Αν και αρχικά σε πολλούς αυτό φάνηκε σαν διαφημιστικό τρικ ήρθε η επίσημη επιβεβαόιωση από τον Δήμαρχο Πέγειας, Μαρίνο Λάμπρου ο οποίος αφενός επιβεβαίωσε το γεγονός αφαιτέρου πήγε και ένα βήμα πάρα πέρα λέγοντας πως η Κολομβιανή τραγουδίστρια όχι απλά επένδυσε στην περιοχή αλλά την έχει κιόλας επισκεφθεί δυο φορές με την τελευταία να είναι το πρόσφατο Καλοκαίρι.

Περπατήσαμε στην νέα γειτονιά της Σακίρα

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το PafosPress θέλοντας να δώσει συνέχεια στα δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά αφιερώματα έκανε μια βόλτα στη περιοχή και περπάτησε στην επικείμενη γειτονιά της δημοφιλούς τραγουδίστριας και με τη χρήση drone εξασφάλισε εντυπωσιακές εικόνες του συγκροτήματος πολυτελών επαύλεων στα οποία το ζεύγος Πικέ επένδυσε.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο …χωριό της Σακίρα; 

Στο τουριστικό θέρετρο Cap St Georges το οποίο ανήκει στην εταιρεία Korantina Homes θα υπάρχουν 180 πολυτελείς επαύλεις κτισμένες σε οικόπεδα που ξεκινάνε από 1000τμ και φτάνουν μέχρι τις 8000τμ. Τα συγκεκριμένα σπίτια θα ξεκινάνε από τα 360τμ καλυμμένο χώρο και θα φτάνουν μέχρι και τα 1200τμ.

Το συγκρότημα θα διαθέτει επίσης ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με 206 σουίτες ενώ στο χώρο θα λειτουργήσουν 8 εστιατόρια, 2 lounge bar, disco, αίθουσες για συνέδρια, κομμωτήρια, καταστήματα, μεγάλοι παιδότοποι, 4000τμ χώροι χαλάρωσης και ευεξίας, τα γνωστά spa. Στον όλο σχεδιασμό θα περιλαμβάνονται δυο γήπεδα ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων με τα δικά τους εστιατόρια και ανέσεις, 8 γήπεδα τένις, ειδικά διαμορφωμένο χώρο για ιππασία, θαλάσσια αθλήματα αλλά και γήπεδο για beach volley.

Οι πιο πάνω σχεδιασμοί έγιναν σε έκταση 800.000τμ γης ενώ σε αυτά περιλαμβάνονται οικολογικές καλλιέργιες με εσπεριδοειδή, λαχανόκηπους, βοτανικό κήπο και πολλά άλλα. Σε αυτά οι εκλεκτοί ιδιοκτήτες των επαύλεων θα μπορούν από μόνοι τους να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά ή φρούτα αλλά και να επωφεληθούν από την ίδια την καλλιέργεια.

Ποιο είναι το ύψος της επένδυσης;

Το συνολικό ύψος της επένδυσης σύμφωνα με πληροφορίες του PafosPress πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα υπερβαίνει τα 750 εκατομμύρια ευρώ και με τους ρυθμούς που το έργο κινείται δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη πιο ψηλά αφού για την κάθε έπαυλη αλλά και για την κάθε σουίτα έχουν επιλεγεί τα καλύτερα έπιπλα εσωτερικής διακόσμησης με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου George Andraos Associates με έδρα το Λονδίνο.
750 εκατομμύρια η αξία του έργου- Πωλήθηκε ήδη το 90%
Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα με την επικείμενη δημιουργία ελικοδρομίου να πηγαίνουν και να έρχονται στην περιοχή με ιδιωτικό ελικόπτερο.

 

Πωλήθηκε ήδη το 90% της περιοχής- Σε ποιους απευθύνεται; 

Με την συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο με τα “χρυσά διαβατήρια” θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι το όλο εγχείρημα στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας στηρίζεται σε αυτά τα πλαίσια ανάπτυξης και έχει ως βάση του την πώληση κατοικιών για εξασφάλιση διαβατηρίου.

Σε αυτή την περίπτωση μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού ο όλος σχεδιασμός άρχισε πολύ πρωτού υπάρχουν οι “ευκολίες” για τα κυπριακά διαβατήρια και όπως δείχνει η πράξη δεν απευθύνεται κατ’ ανάγκη ούτε σε Ρώσους αλλά ούτε σε Κινέζους που είναι πολίτες τρίτων χωρών.

Ο αρχικός σχεδιασμός και το όραμα ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Γιώργο Ιωάννου ο οποίος ήθελε να φτιάξει απέναντι από τη Γερόνησο ένα έργο εφάμιλλο των Ευρωπαϊκών προορισμών τύπου Μονακό και Saint Tropez στα παράλια της Νότιας Γαλλίας. Τα πράγματα άρχισαν δειλά δειλά και η επιτυχία δεν άργησε να φέρει την περαιτέρω ανάπτυξη η οποία έφτασε σήμερα να εκτείνεται ένα χιλιόμετρο από το αρχικό club house της εταιρείας.

Με ιδιωτικό ελικόπτερο θα πηγαινοέρχονται στην περιοχή οι κροίσοι ιδιοκτητες

Οι βασικοί πελάτες και ιδιοκτήτες των πολυτελών επαύλεων είναι κυρίως Ευρωπαίοι, Βρετανοί, σκανδιναβοί, Γερμανοί και Γάλλοι οι οποίοι έχουν την οικονομική ευχέρια να προχωρήσουν σε αγορές ακατομμυρίων. Το ποσοστό το οποίο έχει πωληθεί σε Κινέζους και Ρώσους κυμαίνεται γύρω στο 20% πάνω κάτω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα πιο πάνω έχουν ήδη πωληθεί σε μεγάλο ποσοστό και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας αυτό φτάνει στο εκπληκτικό 90% κάτι που δημιουργεί μεγάλη άνεση στην εταιρεία να προχωρεί με την επένδυσή της και βεβαίως και στο κράτος το οποίο έχει ήδη εισπράξει τους ανάλογους φόρους.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της περιοχής

Πάντα η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηριζόταν από όλους όσους γνωρίζουν την Πάφο μια από τις ομορφότερες. Με ή χωρίς την ανάπτυξη της συγκεκριμένης εταιρείας ο Άγιος Γεώργιος Πέγειας με τη Γερόνησο να δεσπόζει επιβλητικά της περιοχής είχε πάντα τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Κύπρο. Η περιοχή Μανίκι στα αριστερά και το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου από την πίσω πλευρά δεν αφήνουν περιθώρεια σε κανένα να αμφισβητήσει την αξία της περιοχής.

Την ίδια στιγμή που κάθε μέρα η περιοχή αποκτάει πρόσθετει χρηματιστηριακή και πραγματική αξία ο Άγιος Γεώργιος Πέγειας είναι δίπλα ακριβώς από τον Ακάμα αλλά και μια ανάσα από τον Κόλπο των Κοραλλίων. Διαθέτει όλες τις ανέσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που το υφυπουργείο Τουρισμού προωθεί ως τουριστικό προϊον της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Θάλασσα και βουνό, δάσος και γαλάζιες παραλίες στα οποία μπορεί ο επισκέπτης να συνδυάζει τον Αθλητικό ή Θρησκευτικό τουρισμό. Όλα αυτά πέντε μόλις λεπτά από την περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων όπου είναι η γνωστή παραλία, πέντε λεπτά από τον Ζωολογικό Κήπο Πέγειας αλλά και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Η περιοχή διαθέτει επίσης ιδιωτικά σχολεία, ιατρικά κέντρα, φαρμακεία, βενζινάδικα, εστιατόρια και πολλά άλλα.

 

Για τους πλούσιους επενδυτές βέβαια τα πιο πάνω συνδυάζονται αρμονικά με το ότι στην υπό αναφορά επένδυση υπάρχει διασφαλισμένη η δυνατότητα ιδιωτικότητας αφού οι κατοίχοι πολυτελών επαύλεων όπως η κυρία Σακίρα θα μπορούν να απολαύσουν υπηρεσίες πέντε αστέρων στο χώρο τους, όπως γαστρονομικές επιλογές, μασάζ, θεραπείες, προσωπικούς γυμναστές και πολλά άλλα.

Και άλλες προσωπικότητες του διεθνούς jet set επένδυσαν στην περιοχή 

Οι φήμες από την ημέρα που ακούστηκε το όνομα του ζεύγους Πικέ δίνουν και παίρνουν και πλέον είναι κοινό μυστικό ότι πέραν από τη Σακίρα και τον Καταλανό άσσο στην περιοχή έχουν επενδύσει και άλλοι επώνυμοι τείνοντας να την μετατρέψουν σε “γειτονιά των αστέρων του Χόλυγουντ”.

Μερικά από τα ονόματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι αυτά τον Μπεν Άφλεκ, Τσάστιν Μπίπερ, Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Πολ Μακ Κάρτνει, ο Έλτον Τζον και η Κριστίνα Αγκιλέρα η οποία επισκέφθηκε επίσης την Πάφο για ιδιωτική συναυλία στην περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς και επίσης έμεινε κατενθουσιασμένη.

Έρχεται για συναυλία στην Κύπρο η Σακίρα

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και γνωστών ποδοσφαιριστών, supermodels αλλά και ανθρώπων του χώρου της Πολιτικής, της Τέχνης και του Κινηματογράφου.

Συναυλία της Σακίρα στην Πέγεια;

Μπορεί να ακούγεται ως αστείο ή πρωταπριλιάτικό ψέμα έγινε όμως ήδη γνωστό ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια θα έρθει στην περιοχή όπου επένδυσε για να δώσει μια μεγάλη συναυλία. Αυτό αναμένεται να γίνει όταν ολοκληρωθεί το έργο και θα τελεστούν τα εγκαίνειά του ενώ δίπλα της δεν αποκλείεται να βρεθούν και άλλα ονόματα παγκόσμιας κλάσης η παρουσία των οποίων θα προκαλέσει αίσθηση ανά το παγκόσμιο.

Φημολογείται επίσης ότι οι εορτασμοί για την έναρξη λειτουργίας του έργου θα είναι τριήμεροι και σε αυτούς θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι ιδιοκτήτες να γνωριστούν μεταξύ τους κάτι που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το επιχειρηματικό ρεύμα που αναπτύσσεται στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση με αυτά και μ’ αυτά η Πέγεια, η Πάφος και όλη η Κύπρος μόνο κερδισμένη μπορεί να είναι από την μεγάλη αυτή προβολή που πήρε το θέμα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ