14.1 C
Paphos
Tuesday, March 2, 2021

ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΙΜΗΣ: Δεν αποκλείεται οι ένοπλοι ληστές να είναι Κύπριοι

   

Εντείνει τις έρευνες η Αστυνομία για εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστεία που διεπράχθη νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα του Συνεργατισμού στην Τίμη με λεία €21.500. 


Απο τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές προκύπτει ξεκάθαρα ένα πράγμα, ότι οι δράστες είχαν οργανώσει καλά το έγκλημα και δεν έδρασαν σε καμία περίπτωση ούτε επιπόλαια, ούτε τυχαία.

   

Με κινήσεις που δείχνουν επαγγελματισμό οργάνωσαν και εκτέλεσαν απο την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή όλες τις ενέργειές τους έστω και αν αυτές περιείχαν υψηλό επίπεδο κινδύνου.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   

Οι ανακριτές του ΤΑΕ μετά την ανεύρεση χθες του καμένου οχήματος που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία σε απόμερη περιοχή της Χούλου είναι πλέον σίγουροι για τα πιο κάτω:

  • Οι δράστες έκλεψαν το αυτοκίνητο λίγη ώρα πριν τη ληστεία και απο κοντινή περιοχή για να είναι ευκολότερη και αμεσότερη η πρόσβασή τους στο σημείο περιορίζοντας τις πιθανότητες να γίνουν αντιληπτοί.
  • Τόσο ο τρόπος της κλοπής του αυτοκινήτου όσο και η ληστεία δείχνουν άτομα έμπειρα και κυρίως αποφασισμένα
  • Απο τους δυο ένοπλους κουκουλοφόρους επιλέγη εταιρεία φύλαξης οχημάτων στα γραφεία της οποίας δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης
  • Επέλεξαν το συγκεκριμένο υποκατάστημα του Ταμιευτηρίου στο οποίο δεν υπήρχε διπλή είσοδος ασφαλείας
  • Η ώρα και η ημέρα, Δευτέρα πρωί, όπου το ταμείο ήταν γεμάτο και μόλις ξεκινούσε η εβδομάδα εκτιμούν οι ειδικοί ότι δεν είναι επίσης τυχαίο.
  • Είναι φανερό και προκύπτει και απο τα δεδομένα των μέχρι στιγμής ερευνών ότι οι δράστες έδρασαν αστραπιαία και είχαν έτοιμη κρυψώνα για το αυτοκίνητο σε κοντινό μέρος, το οποίο αναζητούσε όλη η Αστυνομία Πάφου ακόμη και με τη συνδρομή ελικοπτέρου.
  • Η απομακρυσμένη περιοχή και κυρίως η ώρα δεν έδωσαν τη δυνατότητα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία να αντιδράσει άμεσα και να σβήσει τη φωτιά πριν αυτοκίνητο καταστραφεί καταστρέψει κάτι που μάλλον δεν είναι τυχαίο
  • Το ότι περίμεναν να νυκτώσει και να οδηγήσουν το αυτοκίνητο απο την κρυψώνα τους μέχρι την Χούλου στις 11 η ώρα το βράδυ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι γνώριζαν καλά την περιοχή. Κάτι τέτοιο αμέσως βάζει στο “κάδρο” των ερευνών και το ενδεχόμενο να είναι ίσως Κύπριοι και καλοί γνώστες της Πάφου οι δυο κουκουλοφόροι και όχι αλλοδαποί όπως πιστεύεται μέχρι σήμερα , χωρίς βέβαια να αποκλείεται να είναι αλλοδαποί που κατοικούν στην Πάφο.
Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Βαδίζοντας πλέον στο τρίτο 24ωρο των ερευνών η Αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει κομμάτια του παζλ και να καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα σε σχέση με τη πιθανή/ες διαδρομή/ες που ακολούθησαν οι θρασύτατοι ληστές.

Κάτι τέτοιο θα συμβάλει ουσιαστικά στην πορεία των ερευνών αφού οι ανακριτές τόσο του ΤΑΕ όσο και του Αρχηγείου θα μπορέσουν να κωδικοποιήσουν τις κινήσεις των δυο και να ψάξουν πιο συγκεκριμένα μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης για τις κινήσεις τους ως μια τελευταία προσπάθεια να τους εντοπίσουν.

Το σενάριο οι δράστες να είναι πιθανώς Κύπριοι δεν είναι απομακρυσμένο παρά τις αναφορές των δυο κοπέλων στα ταμεία για δράστες που μιλούσαν “σπαστά ελληνικά” απο τα γραφεία του ΤΑΕ για κατάθεση κλήθηκαν αρκετά άτομα μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων και Ελληνοκύπριοι απο την Πάφο.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ