spot_img
spot_img
27.7 C
Paphos
Friday, September 17, 2021

‘Καλοκαιρινό Νυχτερινό’ ! Συναυλία Πιάνου με την Σταυρούλα Θωμά στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο

spot_img
   

Η Σταυρούλα Θωμά σας προσκαλεί σε μια καλοκαιρινή συναυλία πιάνου με τίτλο ‘Καλοκαιρινό Νυχτερινό’ (‘Summer Nocturne’), την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 και ώρα 8:30μμ στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα αφιερωμένα στη νύχτα, γραμμένα από τους Debussy, Chopin και Χατζιδάκι που όλοι έγραψαν κομμάτια με τίτλο ‘Νυχτερινό, κάθε ένας με το δικό του μοναδικό και ιδιαίτερο ύφος. Ο Clementi συνέθεσε μια φαντασία και παραλλαγές βασισμένες στο λαϊκό γαλλικό τραγούδι ‘Au Clair de la Lune’ (υπό το φως του φεγγαριού). Η εικόνα του φεγγαριού μεταφέρεται με ιδανικό τρόπο στο ξεκίνημα αυτού του κομματιού.

   

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης το έργο του Liszt ‘Benedection de Dieu dans la Solitutute’ (Η Ευλογία του Θεού στην Απομόνωση), προσθέτοντας ένα κατανυχτικό κλίμα στη συναυλία. Η συναυλία θα κλείσει με την σουίτα του Μάνου Χατζιδάκι ‘Για μια Λευκή Αχιβάδα’, σε ένα μουσικό ταξίδι που μεταφέρει τον ακροατή σε μια χορευτική διάθεση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είσοδος: 10 ευρώ

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

 

Λίγα λόγια για τη Σταυρούλα Θωμά

Η Σταυρούλα Θωμά είναι Κύπρια πιανίστρια που έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Αγγλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο. Η ζωντανή αίσθηση επικοινωνίας και λυρισμού είναι από τα στοιχεία που αναγνωρίζονται στις ερμηνείες τις πιανίστριας.

 

Το ορχηστρικό της ντεμπούτο έγινε το 2014, όταν ερμήνευσε το Κονσέρτο για Πιάνο σε Ρε Ελάσσωνα τοu. J.S. Bach σε συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (Νέοι Σολιστες, Πρώτο Βήμα) υπό τη διεύθυνση του Roland Melia. Έπαιξε επίσης το Κονσέρτο του A. Mozart για Ρε Ελάσσωνα με τη Repertoire Orchestra του Birmingham Conservatoire υπό τη διεύθυνση του Daniele Rosina.

Η Σταυρούλα έχει σπουδάσει πιάνο υπό την καθοδήγηση των: Εύα Γεωργίου, Λουκία Επιφανείου (Σχολή Κλασσικών Σπουδών, Λάρνακα), James Kirby (Royal Holloway, University of London), Margaret Fingerhut και John Thwaites (Birmingham Conservatoire), Andras Kemenes και Istvan Gulyas (Liszt Academy of Music, Βουδαπέστη). Έλαβε επίσης μέρος σε masterclasses με διακεκριμένους πιανίστες όπως: Fabio Bidini, Malcolm Bilson (fortepiano), Orsolya Szabo, Imre Rohmannn, Colin Stone, Carole Presland, Peter Donohoe, Idil Biret, Jean Efflam Bavouze, Martino Tirimo και Pascal Nemirowsky.

 

Στην ηλικία των 11 η Σταυρούλα κέρδισε το 2ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Ευαγγελίας Τζιαρρή. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Γεωργίου και Μαρίας Τιρίμου. Της έχει απονεμηθεί το βραβείο Marzorie Huzlehurst (2011) για την επίδοσή της στην τελική συναυλία του Μεταπτυχιακού της στο Birmingham Conservatoire. To 2012-14 πραγματοποίησε σπουδές στο Liszt Academy of Music στη Βουδαπέστη, λαμβάνοντας πλήρη υποτροφία από το ίδρυμα Joseph Weingarten.

 

Η Σταυρούλα πραγματοποίησε συναυλίες σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ όπως: International Kodály Φεστιβάλ, (Kecskemet, Ουγγαρία), Edinburgh Fringe Φεστιβάλ, Musica Als Parks (Βαρκελώνη), Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής (Λάρνακα), Symphony Hall (Μπέρμινχαμ), Steinway Hall (Λονδίνο), Adrian Boult Hall (Μπέρμινχαμ), Bromley Music Makers (Λονδίνο). Η Σταυρούλα Θωμά έχει δώσει συναυλίες ως καλλιτέχνης του Concordia Foundation στο St James Piccadilly και McMillan Cancer Centre του Λονδίνου.

 

Η Κύπρια πιανίστρια έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μουσική δωματίου. Υπήρξε μέλος του Satori Τριο (πιάνο, φλαουτα: Nicola Tagoe, Ami Lodge) με το οποίο έδωσε συναυλίες στην Αγγλία και διδάχτηκε από το Barbican Trio. Έπαιξε επίσης με τους βιολιστές Αγγελική Κασδά, Πέτρο Φώσκολο (σε συναυλία έναρξης της προεδρίας της Ελλάδας στην Ε.Ε. στη Βουδαπέστη) και τη Ρωσσίδα βιολίστρια Μαρία Ογκούρεν .

 

Η Σταυρούλα Θωμά παρακολούθησε το επαγγελματικό πρόγραμμα: Advanced Postgraduate Diploma στο Birmingham Conservatoire από το οποίο αποφοίτησε με άριστα τον Ιούνιο του 2016. Η πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλεία κυκλοφορεί με τίτλο ‘Folk-inspired music’. Περισσότερες πληροφορίες για την καριέρα της πιανίστριας υπάρχουν στο www.stavroulathoma.com.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img