28.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Κίνδυνος για τσουνάμι στην Κύπρο; Τι λένε ειδικοί

Το ότι η Κύπρος είχε πληγεί το 1953 από τσουνάμι λίγοι το ξέρουν. Τότε, η χώρα είχε πληγεί από διπλό σεισμό ύψους 6.0 και 6.1 ρίχτερ.

Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χαραυγή ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης,Κώστας Κωνσταντίνου, σε δηλώσεις του, με αφορμή την ημερίδα ευαισθητοποίησης του κοινού για το τσουνάμι.

Στόχος δεν είναι να πανικοβληθεί το κοινό επισημαίνει στο ίδιο δημοσίευμα ο Δ/ντης αλλά αντίθετα στόχος είναι να ενημερωθεί το κοινό και να εξοικειωθεί με το φαινόμενο αυτό και να ξέρει πως μπορεί να επηρεάσει την ζωή μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η θάλασσα της Μεσογείου είναι κλειστή και τα μεγέθη των σεισμών δεν είναι μεγάλα, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ο κίνδυνος λοιπόν γένεσης ενός τσουνάμι είναι χαμηλός σε σχέση με την περιοχή του Ειρηνικού, δεν παύει όμως να είναι υπαρκτός.

Ημερίδα Ενημέρωσης για το Τσουνάμι, 9 Νοεμβρίου 2017

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στην περιοχή του Βόρειου-Ανατολικού Ατλαντικού, τη Μεσόγειο και τις Γειτονικές Θάλασσες (Tsunami Early Warning and Mitigation System in the North-Eastern Atlantic, the Mediterranean and Connected Seas – NEAMTWS) διοργανώνει ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίηση για το Τσουνάμι.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αγλαντζιά, Λευκωσία (αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου Α. Λεβέντης),
την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017, από 9:00 π.μ. μέχρι 12:30 μ.μ.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 22 409 213 / 211 ή μέσω e mail στο [email protected]

Πηγή: SIGMALIVE

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ