23.9 C
Paphos
Monday, April 15, 2024

Θυμάστε τη ληστεία Τράπεζας που συγκλόνισε την Πάφο το 2008;

Η ληστεία στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας, στην πολυσύχναστη Λεωφόρο Μακαρίου στη Χλώρακα, η οποία διαπράχθηκε μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα του 2008 συγκλόνισε τότε την Πάφο αφού για εντοπισμό των δραστών επιστρατεύθηκε μέχρι και το ελικόπτερο της ΜΜΑΔ.


Το Χρονικό

Ήταν 9.15 το πρωί. Οι ληστές, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ο ένας κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο και ο άλλος μαχαίρι, εισέβαλαν στο εσωτερικό του καταστήματος και με σπασμένα Ελληνικά ζήτησαν από τους έξι υπαλλήλους της τράπεζας και τους δύο πελάτες που εξυπηρετούνταν εκείνην τη στιγμή, να σκύψουν και να παραμείνουν ακίνητοι. Την ίδια στιγμή, ο ένα από τους δύο ληστές πήδηξε από τον πάγκο και βρέθηκε στο χώρο των υπαλλήλων που χειρίζονταν τα ταμεία ενώ ο άλλος ακούμπησε το όπλο στον ώμο ενός από τους πελάτες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η λεία των δραστών

Με την απειλή των όπλων κατάφεραν να αποσπάσουν από τους ταμίες της τράπεζας το χρηματικό ποσό των 57.000 ευρώ. Αφού πήραν τα χρήματα βγήκαν αστραπιαία έξω από το κατάστημα και αφού επιβιβάστηκαν μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Οι κινήσεις των δραστών, από τη στιγμή που εισήλθαν στην τράπεζα μέχρι που εγκατέλειψαν τη σκηνή, έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει η τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: MOHAMMAD HAMID: Ο ένοπλος καταζητούμενος για έγκλημα στην Πάφο που δεν εντοπίστηκε ποτέ

Η μοτοσικλέτα
Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, μετά από πληροφορία, περίπολος του ΟΠΕ εντόπισε, σε κοντινή απόσταση και έξω από μεγάλο συγκρότημα διαμερισμάτων στη Χλώρακα, τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ένα χαρτονόμισμα των εκατό ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί πριν από έναν περίπου μήνα από το κατάστημα ενοικιάσεως μοτοσικλετών του Κώστα Ιακώβου στην Κάτω Πάφο. Πρόκειται για ακριβή μοτοσικλέτα, την οποία ο Ιακώβου αναγνώρισε ως εκείνην που του είχαν κλέψει.

Έρευνα στα 18 διαμερίσματα
Μετά την εξέλιξη αυτή, η πολυκατοικία περικυκλώθηκε από αστυνομικούς και κρίθηκε αναγκαίο να ερευνηθούν και τα δεκαοκτώ διαμερίσματα του συγκροτήματος, για να διαπιστωθεί κατά πόσον οι δράστες κρύβονταν σε ένα από αυτά. Στις έρευνες συμμετείχαν και μέλη της ΜΜΑΔ που έφθασαν στη Χλώρακα με ελικόπτερο.
Για σκοπούς προστασίας των ενοίκων κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθούν όλα τα διαμερίσματα. Τέσσερα διαμερίσματα, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, καθώς και το διαμέρισμα ενός αστυνομικού, ερευνήθηκαν τελευταία. Μετά από αρκετές ώρες διαπιστώθηκε ότι οι δράστες της ένοπλης ληστείας δεν βρίσκονταν εκεί κρυμμένοι, αλλά είχαν εγκαταλείψει στο σημείο εκείνο τη μοτοσικλέτα και διέφυγαν με όχημα που τους ανέμενε στο πίσω μέρος του συγκροτήματος, όπου υπάρχουν μόνο χωράφια.

Ύποπτα
Στις 13 του περασμένου μήνα δύο άτομα που φορούσαν κράνη θεάθηκαν από υπαλλήλους της ίδιας τράπεζας να περιφέρονται ύποπτα έξω από το κατάστημα. Την ώρα που πλησίασαν την κύρια είσοδο και ετοιμάζονταν να εισέλθουν εντός του υποκαταστήματος, αντιλήφθηκαν πίσω τους τον επιστάτη του ΣΑΠΑ, ο οποίος επέβλεπε τα υπό εξέλιξη έργα του αποχετευτικού. Οι επίδοξοι ληστές τον εξέλαβαν ως αστυνομικό λόγω του κίτρινου φωσφορούχου γιλέκου που φορούσε και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας πίσω τους μια πλαστική τσάντα σκούρου χρώματος.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ