20.9 C
Paphos
Sunday, April 14, 2024

Η Τεχνική Σχολή στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus

Συμμετοχή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  Πάφου στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Σχολή μας συμμετείχε με τέσσερις ομάδες στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus, που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Ιουνίου 2019 στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι μαθητές της Σχολής μας, συμμετείχαν στις προκλήσεις  LINE FOLLOWING (ARDUINO) και LEGO SUMO, με δύο ομάδες σε κάθε πρόκληση. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι μαθητές μας, ιδιαίτερα αυτοί που δήλωσαν παρών για πρώτη φορά στον Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus, ήταν τεράστιες και ήδη επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέα συμμετοχή κατά την ερχόμενη χρονιά, βάζοντας μάλιστα υψηλότερους στόχους.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αλέξανδρος Ανδρέου, Αλέξανδρος Κατσαράν, Ασπρής Μάριος, Βασίλης Μπουρμπούλης, Χαρά Αθηνοδώρου, Χρίστος Παπαριστοδήμου, Έλενα Αλεξάνδρου, Αρέστη Εμανουήλ, Γιώργος Αντωνίου, Κατερίνα Ιωαννίδου, Ζαχαρία Λαϊονέλ, Λορέντζο Δημητρίου, Μάριος Μάτης, Νεόφυτος Νικήτα, Ζήνωνας Νεοφύτου.

Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για ακόμα μια φορά, για όσα προσπάθησαν, πάλεψαν και κέρδισαν στο ταξίδι αυτό. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν ο Άρης Χατζησοφοκλέους και Χρίστος Μιχαηλίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τεχνική Πάφου, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς 2018-19 συμμετείχε σε δεκαεννέα διαφορετικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς, συνέδρια, ημερίδες και αθλητικές δραστηριότητες. Ο αριθμός αυτός, αποτελεί το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών στην μέχρι τώρα πορεία του σχολείου μας.  Αναμφισβήτητα, περισσότεροι από 196 μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να ζήσουν νέες εμπειρίες και να διακριθούν, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τα πολύπλευρα ταλέντα τους.

Η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος της Σχολής, ευχαριστούν θερμά όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στις διάφορες δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους  τελειόφοιτους μαθητές, που πέτυχαν τους στόχους τους, στον αγώνα των Παγκύπριων εξετάσεων, λαμβάνοντας θέσεις σε πανεπιστήμια της Κύπρου και  της Ελλάδας.

Ομάδα Έρευνας και Καινοτομίας

ΤΕΣΕΚ Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ