16.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Η Πάφος τίμησε με Πάθος την θεατρική παράσταση “Μελίνα” 

Η Πάφος τίμησε με Πάθος την θεατρική παράσταση “Μελίνα”: Η Τελευταία Ελληνίδα Θεά στην οποία και πρωταγωνιστεί η συμπολίτισσά μας, καταξιωμένη ηθοποιός Πάολα Χατζηλαμπρή.

Η πρεμιέρα στην Πάφο έγινε την Παρασκευή κεκλεισμένων των θυρών στο ξενοδοχείο Αλμύρα παρουσία 100 εκλεκτών προσκεκλημένων οι οποίοι αντί εισιτηρίου έκαναν εισφορές στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για το οποίο και ήταν αφιερωμένη η παράσταση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Πρώτη Κυρία κυρία Άντρη Αναστασιάδη τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και ανέφερε στην ομιλία της μεταξύ άλλων για την κυρία Χατζηλαμπρή « Είναι ένα πολύ ξεχωριστό άτομο με ήθος και μόρφωση που εδώ και πολλά χρόνια αντιπροσωπεύει επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό με πολλές ιδιότητες και πρέπει να είμαστε περήφανοι. Ας μην ξεχνάμε η κυρία Χατζηλαμπρή εκτός από καταξιωμένη ηθοποιός είναι και η μοναδική Κύπρια Ιέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία των Ολυμπιακών που συμμετέχει στο τελετουργικό αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Τέτοιου είδους παραστάσεις πρέπει να εκπροσωπούν τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πάφου ο οποίος απήυθυνε σύντομο χαιρετισμό αλλά και η πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Δρ. Πόπη Κανάρη όπως και ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάφου όπως οι κύριοι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Ανδρέας Ηλιάδης, Μαριάννα και Τίνα Λεπτού, ο σκηνοθέτης Achim Wieland, o κριτικός θεάτρου του West End Andrew Oliver και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης και επαρχίας μας.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πρεμιέρα και οι κύριοι Richard Riedeman ως Πλατινένιος Χορηγός με την εταιρεία του Aphrodite Aroma να προσφέρει τσάντες με ξεχωριστά δώρα για όλους τους επίσημους προσκεκλημένους ενώ από την Λάρνακα κατέφθασε  και ο κύριος Ρένος Αντρέου εκ μέρους των εστιατορίων McDonalds δια της συζύγου του.

Με το πέρας της παράστασης το ξενοδοχείο Αλμύρα με πρωτοβουλία των κυρίων Άννας και Νατάσας Μιχαηλίδου προσέφεραν ένα υπέροχο κοκτέηλ υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής για όλους τους προσκεκλημένους που είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν για το έργο με την πρωταγωνίστρια.

Οι παραστάσεις της Μελίνας συνεχίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο International School of Paphos  στην ελληνική και αγγλική γλώσσα αντίστοιχα με το κοινό να γεμίζει ασφυκτικά την αίθουσα θεάτρου του σχολείου και με την πρωταγωνίστρια και τον σκηνοθέτη Πωλ Λάμπης να λαμβάνουν το δυνατότερο χειροκρότημα και τις τρεις βραδιές.

Η Managing Director του σχολείου κυρία Αρίστη Ανδριώτη που παρακολούθησε την παράσταση και στις δύο γλώσσες είπε «Πραγματικά το απόλαυσα και τις δύο βραδιές. Παθιάστηκα και ένιωσα περήφανη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας. Μπράβο στην Πάολα και στον Πωλ για αυτό το ποιοτικό αριστούργημα που μας έφεραν επί σκηνής! Μπράβο!»

Οι παραστάσεις της Μελίνας, της Τελευταίας Ελληνίδας Θεάς, συνεχίζονται εκτός Πάφου πλέον. Αυτή την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ στη Λεμεσό, στις 19 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας όπου έσοδα θα δοθούν στο Ronald McDonald Charity House. Στις 25 και 26 Νοεμβρίου η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στη Λευκωσία φιλοξενεί την παράσταση όπου και πάλι έσοδα θα δοθούν για το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου ενώ έχει λάβει πρόσκληση από το πριγκιπάτο του Μονακό για μια φιλανθρωπική παράσταση για το Ίδρυμα Grace Kelly. Ακολούθως, η Μελίνα συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία της σε Αγγλία, Νότιο Αφρική, Αυστραλία και Αμερική.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Πωλ και στην Πάολα και να τους πούμε ένα μεγάλο «Μπράβο» που επάξια εκπροσωπούν την πόλη και τη χώρα μας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ