Η Πάφος σύντομα συνδέεται αεροπορικά με ακόμη δυο ιστορικές μεγαλούπολεις

Ανοίγει σύντομα ο δρόμος για απ ευθείας αεροπορική σύνδεση της Πάφου με Αλεξάνδρεια και Καϊρο – Στην Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής της Αιγύπτου

Την διαβεβαίωση ότι η Βουλή της Αιγύπτου θα συζητήσει και θα επικυρώσει εντός των προσεχών λίγο εβδομάδων τη διακρατική συμφωνία με την Κύπρο για την ελευθεροποίηση των πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Αλεξανδρείας και του Καϊρου, έδωσε σήμερα στο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο Πρόεδρος της Βουλής της Αιγύπτου Δρ. Ali Abdel Aal , ο οποίος ξεναγήθηκε το πρωί στους αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Με την επικύρωση της εν λόγω συμφωνίας, την οποία έχει ήδη εγκρίνει η Αιγυπτιακή κυβέρνηση, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη απ’ ευθείας πτήσεων από την Πάφο προς την Αλεξάνδρεια, όπως ήταν και ο στόχος της πρόσφατης Αδελφοποίησης της Πάφου με την ιστορική πόλη της Αιγύπτου.

Την ίδια διαβεβαίωση επανέλαβε προς τον Δήμαρχο και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Sahar Tallat Mostafa, η οποία συνόδευε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας της.

Κατά την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Πάφου, τους Αιγύπτιους επίσημους, οι οποίοι συνοδεύονταν από την Πρέσβειρα της Αιγύπτου στη Λευκωσία Mai Khali και αρμόδιους παράγοντες της Κυπριακής Βουλής, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος.