11.9 C
Paphos
Monday, February 26, 2024

Η Πάφος Γιορτάζει…[του Φίλιππου Φιλίππου]

Η Πάφος Γιορτάζει…
Τα έργα τελείωσαν, όλα τους είναι σε τέλεια λειτουργία, έχουν διπλοελεγχεί, έχουν παραλειφθεί επίσημα και ο κόσμος πια τα χαίρεται και τα απολαμβάνει. Η Πάφος άλλαξε και γύρισε επιτέλους σελίδα! Ή μήπως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα;;;

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες ιδιαίτερα, η Δημοτική μηχανή δουλεύει νυχθημερόν για να προλάβει να παραδώσει την ημέρα των εγκαινίων την καλύτερη εικόνα. Βιαστικές αποφάσεις, βιαστικές κινήσεις, σουλουπώματα κτλ. Όχι βέβαια για να τελειώσουν τα έργα γιατί έρχονται Χριστούγεννα ή κάτι παρόμοιο, αντίθετα, όλα αυτά γίνονται γιατί έπρεπε να γίνουν άμεσα τα εγκαίνια, οι προεκλογικές ομιλίες, οι υποσχέσεις και το κόψιμο της κορδέλας. Ξεκάθαρα.

Όλες οι Δημοτικές ομάδες είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου στην οποία είχαμε συμφωνήσει να μην αναλώσουμε την ενέργεια μας σε προεκλογικές ενέργειες, αλλά να επικεντρωθούμε σε παραγωγικές ενέργειες έτσι ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για το συμφέρον της Πόλης μας. Αντί αυτού και πάλι ο Δήμαρχος προτιμά να διασπάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου και να προχωρήσει σε εγκαίνια των 5 έργων γνωρίζοντας την αντίθετη άποψη Δημοτικών Συμβούλων. Μάλιστα ενώ εκκρεμούν τόσα στην Πόλη μας ο ίδιος κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα αυτό, γνωρίζοντας βέβαια ότι θα το έγκρινε πλειοψηφικά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής: Ποια η βιασύνη για τα εγκαίνια; Τα έργα έχουν τελειώσει; Δεν υπάρχουν ελλείψεις; Έργα έχουν παραλειφθεί; Οι πολίτες δεν παραπονιούνται καθημερινά; Θα μπορούσαν να γίνουν τα εγκαίνια μετά τις προεδρικές εκλογές όπου θα συμμετείχε σε αυτά ολόκληρη η πόλη; Και αν ναι, τότε γιατί επιλέχθηκε να γίνουν τώρα; Μήπως είναι απλά για να εγκαινιάσουμε έργα επειδή είναι προεκλογική περίοδος;

Τα έργα που γίνονται στην Πάφο είναι ιστορικής και ύψιστης σημασίας για την πόλη και τους κατοίκους της. Όλα αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν χάρη στις προσπάθειες του Δήμου Πάφου, του Πάφος 2017, φορέων και παραγόντων της πόλης και μάλιστα με ευρωπαϊκά κονδύλια. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τα έργα και εργαζόμαστε καθημερινά πολύ σκληρά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο κόσμος της Πάφου υποφέρει και υπομένει τόσα χρόνια για να τα δει να τελειώνουν, με θυσίες, ταλαιπωρίες και έξοδα.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μικροπολιτικής τακτικής και βλέπουμε την Πόλη μας να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης προεκλογικών διαδικασιών. Αυτό που δεν εξηγήθηκε ακόμη, είναι η ξαφνική στροφή του Δημάρχου, από επικριτής της κυβέρνησης και «ανεξάρτητος», σε πρωτεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας στην Πάφο και βέβαια με ολόκληρη Τοπική Αρχή στη διάθεσή του. Λυπηρό και καταδικαστέο.

Σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των συγκεκριμένων έργων. Περισσότερο όμως, σέβομαι και αγαπώ την Πόλη μου και σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτώ να την βλέπω να μετατρέπεται σε προεκλογικό όχημα για τον οποιοδήποτε. Για αυτό το λόγο δηλώνω δημόσια ότι δεν θα παραστώ στη συγκεκριμένη τελετή εκφράζοντας έντονα την αντίθεση μου, όχι για τα έργα, αλλά για τον χρόνο τέλεσης των εγκαινίων. Γιατί ακριβώς, όπως δηλώνει και ο Δήμαρχος: Τα έργα που εγκαινιάζουμε την Κυριακή, δεν είναι ούτε του Αναστασιάδη, ούτε του Φαίδωνα, ούτε κανενός κόμματος.
Συμφωνώ απόλυτα. Τα έργα ανήκουν στην Πάφο και τον περήφανο λαό της. Και δεν χαρίζονται σε κανένα. Γιατί ακριβώς την Πόλη μας και τους κατοίκους της πρέπει να τους σεβόμαστε!

Φίλιππος Θ. Φιλίππου

Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Μέλος Δημοτικής Ομάδας Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ