9 C
Paphos
Thursday, February 18, 2021

Η νέα μόδα στις παραλίες είναι το handstand- Που κάνουν στην Πάφο;

   

Εάν κάνεις γιόγκα σίγουρα είναι η αγαπημένη σου στιγμή σε όλο το μάθημα –ή ο στόχος που θέλεις να πετύχεις αυτό το καλοκαίρι. Η shirshasana, ναι, αυτή στην οποία στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια στον αέρα δεν είναι μόνο μια από τις προκλήσεις όποιου ασχολείται με τη γιόγκα αλλά και ένα πραγματικό ελιξίριο ζωής και υγείας, αφού τα οφέλη του να στέκεσαι ανάποδα είναι πολλά! 

Ποιά είναι όμως η νέα μόδα που άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει έδαφος και στην Πάφο;

   

Λέγεται handstand και ολοένα και περισσότερα άτομα την επιχειρούν στις παραλίες. Δυο αναγνώστες της σελίδας μας σήμερα στην παραλία του Ρίκκου έδωσαν ρέστα και κέρδισαν τις εντυπώσεις στρέφοντας τα βλέμματα πάνω τους και όχι άδικα. Πρόκεται για τους Στέλιο Φοινιρη και Χρήστο Δαύιδ.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   
   

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Ποια είναι όμως τα οφέλη του handstand

Μειώνει τις τοξίνες

Όταν το σώμα είναι τοποθετημένο ανάποδα από τη φυσιολογική θέση του, το λεμφικό σύστημα εφοδιάζεται με περισσότερο αίμα κι έτσι εργάζεται πιο αποδοτικά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Αυξάνει τη συγκέντρωση

Κάνοντας αυτές τις «ανάποδες» στάσεις είναι σαν να πατάμε το κουμπί «reset» του εγκεφάλου μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι του δίνουμε τη δυνατότητα να εργαστεί καλύτερα και έτσι έχουμε πιο καθαρή και αποτελεσματική σκέψη.

Καταπολεμά το στρες

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της γιόγκα, η στάση της κεφαλής γίνεται σε κάθε μάθημα προκειμένου να απομακρύνει το φόβο, την αγωνία και το στρες από το μυαλό και το σώμα. Σε συνδυασμό με σωστή αναπνοή, αυτή η στάση μπορεί πραγματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα του στρες.

Αυξάνει την ερωτική επιθυμία

Η συγκεκριμένη στάση κινητοποιεί την κυκλοφορία του αίματος τόσο στην υπόφυση όσο και στον υποθάλαμο, γεγονός που συμβάλλει στην έκκριση των ορμονών που σχετίζονται με τη σεξουαλική διάθεση, προσφέροντας βελτιωμένη ερωτική ζωή σε όποιον την κάνει. Επιπλέον, επειδή ανακουφίζει από το στρες και την κατάθλιψη, προκαλεί πιο ευχάριστη διάθεση στο άτομο –κάτι που συμβάλλει στην αυξημένη λίμπιντο.

Βελτιώνει τη λειτουργία της πέψης

Η φυσιολογική διαδρομή που πραγματοποιείται κατά τη διαδικασία της πέψης αναστρέφεται όταν στέκεσαι ανάποδα, επιτρέποντας καλύτερη αιμάτωση όλων των οργάνων που συμμετέχουν σ’ αυτή. Επιπλέον, κατά τη sirsasana, διάφορα υλικά που μπορεί να έχουν παγιδευτεί σε κάποιο σημείο του πεπτικού σωλήνα απελευθερώνονται. Έτσι, το κόλον και το έντερο καθαρίζονται και είναι πολύ πιο υγιή. Για ακόμα καλύτερη πέψη, προσπάθησε να αναπνέεις από το διάφραγμα όταν κάνεις τη sirsasana για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της.

Εξασφαλίζει καλύτερη υγεία του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής

Καθώς στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω, για μια στιγμή μεγάλη ποσότητα αίματος κατευθύνεται στο κεφάλι και το πρόσωπο, μαζί με το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Έτσι, το δέρμα αποκτά υγεία και λάμψη, ενώ ακόμα και τα μαλλιά μπορεί να αργήσουν να ασπρίσουν!

Δυναμώνει τα χέρια, τους ώμους και τον κορμό

Για να εκτελέσεις σωστά τη shirshasana, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα χέρια, τους ώμους και τον κορμό σου έτσι ώστε το περισσότερο από το βάρος σου να κατανέμεται σ’ αυτά. Αυτή η στάση ισοδυναμεί με μια προπόνηση αφιερωμένη στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Μειώνει τις πιθανότητες ισχαιμικού επεισοδίου

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά τέτοιου είδους στάσεις σπάνια παθαίνουν εγκεφαλικό, το οποίο συμβαίνει όταν υπάρχει κάποιο εμπόδιο κατά τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ