Μπορεί όλοι να συζητάνε για τις μέδουσες, μερικές από τις οποίες είχαν «παγιδευτεί» σε μικρούς κόλπους όπως Αγία Τριάδα, Κάππαρης, Σκουταρόσπηλιοι, Βρυσούδια, Λούμα, Νησιά και Λομπάρδη, η φύση όμως βρήκε και πάλι άλλον τρόπο να μας εκπλήξει.

Αφού ο Δήμος οργάνωσε εκστρατεία συγκέντρωσης των μεδουσών από τη θαλάσσια περιοχή του Πρωταρά και άρα δεν θα είχαμε κάτι να συζητούμε ως εκ τούτου δυο μαυρόφιδα (θερκά) βρήκαν κενό έδαφος και εμφανίστηκαν στην άμμο της παραλίας Βρυσούδια, όπου αναλώθηκαν σε μια μάχη επικράτησης.

KORANTINA HOMES

Παρόλο που αρκετοί γράφουν για ζευγάρωμα, εντούτοις ο γνωστός φυσιοδίφης και πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς και Βιοποικιλότητας της Κύπρου, Γιώργος Κωνσταντίνου, φρόντισε με σχόλιο του να κάνει την απαραίτητη διευκρίνιση πως «δεν πρόκειται για ζευγάρωμα, αλλά για μάχη δύο αρσενικών για επικράτηση στην περιοχή».

Το διάρκειας σχεδόν 5 λεπτών βίντεο, που ανήρτησε στο Facebook ο Χρύσανθος Χατζημάρκος είναι πραγματικά εντυπωσιακό και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως ο άνθρωπος μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με την άγρια ζωή.

Παραλία Βρυσούδια, στον Πρωταρά !

Gepostet von Chrysanthos Hadjimarkos am Sonntag, 16. Juni 2019