21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

“Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”- Στην κορυφή του κόσμου η Στεφανίδη- 3ο χρυσό στο Ρίο

Η Ελληνίδα Κατερίνα Στεφανίδη, κάνοντας ένα εξαιρετικό αγώνα και ξεπερνώντας τα 4,85 μέτρα, είναι από τα ξημερώματα Χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 3ο χρυσό και το 6ο συνολικά μετάλλιο στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες,


Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,60 μ. με έγκυρο άλμα, συνέχισε επιτυχημένα στα 4,70 μ., ενώ είχε από ένα χαμένο άλμα στα 4,80 μ. και 4,85 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,90 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει καμία από τις αθλήτριες.

Η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις πλήρωσε στην ουσία το χαμένο άλμα στα 4,70μ., ενώ λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη στο τελευταίο άλμα του αγώνα, καθώς έριξε οριακά τον πήχη στο 4,90 μ., που θα άφηνε δεύτερη την Ελληνίδα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αποκάλυψη του τελικού ήταν η 19χρονη Ελίζα ΜακΚάρτνει, που πέρασε τα 4,80 μ. και με νέο εθνικό ρεκόρ Νέας Ζηλανδίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στις δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα της, δεν έκρυψε τη χαρά, την ικανοποίηση και την ευτυχία της για την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου. “Δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είχα καλά άλματα στο 4,90 μ., ύψος που για να πω την αλήθεια ήθελα να το περάσω. Όταν η Σάντι δοκίμασε για τρίτη φορά στο 4,90 μ., ο κόσμος στις εξέδρες πανηγύρισε, την ίδια στιγμή ο Μίτσελ πήδησε από τα κάγκελα και ήρθε να με αγκαλιάσει, για λίγα λεπτά μπερδεύτηκα δεν ήξερα τι έχει γίνει”, είπε καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα επέλεξε να μην βλέπει τις προσπάθειες των υπόλοιπων αθλητριών.

“Στο μυαλό μου είχα το 4,90 μ., γιατί πίστευα πως θα ήταν το ύψος που θα έκρινε το χρυσό. Τόσο στο 4,80 μ., όσο και στο 4,85 μ., λειτούργησα σαν να μην έχω άλλη προσπάθεια”, εξήγησε.

Η Στεφανίδη, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και “χρυσή” πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ.

Παράλληλα, με αυτή της την εμφάνιση επιβεβαίωσε περίτρανα πως είναι η σταθερότερη αθλήτρια της χρονιάς και εκείνη που αναμένεται να προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του αγωνίσματος για την επόμενη τετραετία.

Η αθλήτρια που ζει στις ΗΠΑ χάρισε στη χώρα το πρώτο της μετάλλιο στο αγώνισμα και το έκτο της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στη διοργάνωση. Παράλληλα επανέφερε τη χώρα στον πίνακα των μεταλλίων στο Στίβο, για πρώτη φορά από το 2008.

Τα αποτελέσματα:

1. Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,85 μ.
2. Μόρις (ΗΠΑ) 4,85 μ.
3. ΜακΚάρτνει (Ν. Ζηλανδία) 4,80 μ.
4. Μπόιντ (Αυστραλία) 4,80 μ.
5. Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,70 μ.
6. Μπούχλερ (Ελβετία) 4,70 μ.
7. Σουρ (ΗΠΑ) 4,60 μ.
7. Σίλβα (Κούβα) 4,60 μ.
9. Στρουτς (Γερμανία) 4,60 μ.
10. Ρίζιχ (Γερμανία) 4,50 μ.
11. Σούτεγ (Σλοβενία) 4,50 μ.
12. Αιμπέ (Καναδάς) 4,50 μ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ