21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ημερίδα αρχαιολογίας στην Κισσόνεργα 

Ομάδα αρχαιολόγων του  Αμερικάνικου Αρχαιολογικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Κύπρου (CAARI) με  επικεφαλής της αποστολής την Dr. Lindy Crewe, βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Κισσόνεργα, όπου σε σε συνεργασία με το Κ.Σ. Κισσόνεργας διοργανώνουν ημερίδα αρχαιολογίας την Κυριακή 29 Ιουλίου από τις 07.00 μέχρι τις 11.00.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους αρχαιολόγους στον χώρο ανασκαφής που βρίσκεται στην περιοχή Σκαλιά-Μοσφίλια, και να δουν πώς γίνεται η ανασκαφή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού.

Στην περιοχή το 2016 η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως οικισμό περίπου 1100 τ.μ. στον οποίο υπήρχαν βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, μεγάλες εστίες μαγειρέματος, εγκαταστάσεις για κλώσιμο υφαντικών ινών και εγκαταστάσεις επεξεργασίας σιτηρών που χρονολογείται στο 1600 π.χ., και το 2017 ανευρέθηκε ένα μοναδικό στο είδος του σπάνιο ειδώλιο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Τμήματος Αρχαιοτήτων στο τέλος του 2017, στην περιοχή Σκαλιά, είχαν εντοπιστεί σημαντικά ευρήματα βάσει των οποίων η περιοχή θεωρείται ως ο μακροβιότερος μέχρι στιγμής οικισμός της Εποχής του Χαλκού στην Κύπρο (2500 π.χ μέχρι 1600 π.χ.).

Οι ανασκαφές διεξάγονται υπό τη διεύθυνση της Dr. Lindy Crewe και αρχίζουν κάθε χρόνο στα μέσα του Ιουνίου και τελειώνουν στις αρχές Αυγούστου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ