spot_img
spot_img
20.8 C
Paphos
Saturday, May 8, 2021

Ερευνα στον Δ. Πάφου για προσαυξήσεις που δόθηκαν σε υπαλλήλους 

spot_img
   

Επιφορτισμένη με πολλή εργασία είναι η Επιτροπή Προσωπικού του Δήμου Πάφου, αφού με την ανάληψη των καθηκόντων της βρέθηκε ενώπιον μια εκτενούς έρευνας από το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας  για προσαυξήσεις που δόθηκαν σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, έπειτα από καταγγελίες υπαλλήλων που αισθάνονταν ότι έχουν αδικηθεί, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Στυλιανού.

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το θέμα είναι λεπτό θέμα και αφορά εμπιστευτικές πληροφορίες. Διαβεβαίωσε πως η έρευνα συνεχίζεται, συλλέγονται στοιχεία για μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, έγινε ανάλυση των δεδομένων και εν ευθέτω χρόνο η Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο αφού εξετάσουν όλες τις παραμέτρους θα λάβουν και τις δέουσες αποφάσεις.

   
   

Δεν χρειάζεται, συνέχισε, “να ανησυχεί κανείς ούτε και να προκαλούνται αχρείαστες αντιδράσεις από όσους  πραγματικά επωφελήθηκαν στα πλαίσια του νόμου”, εκτός, πρόσθεσε,”  αν συνέβηκε το αντίθετο το οποίο θα καταδείξει η έρευνα”.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   
   

Είπε πως πελατειακές σχέσεις, κομματοκρατία, αναξιοκρατία, και προσλήψεις ή και προαγωγές με αδιαφανείς τρόπους δεν έχουν θέση στο Δήμο Πάφου.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Eρωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν προσλήψεις που εκκρεμούν, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως αποτελεί γεγονός πως διάφορες υπηρεσίες και τμήματα του δήμου είναι υποστελεχωμένα.

Είπε πως ζητήθηκε από τους τμηματάρχες όπως τους  καταθέσουν τις πραγματικές ανάγκες τους στη βάση αιτιολόγησης του αιτήματος τους και όχι στη λογική της αποσυμφόρησης του φόρτου εργασίας.

Ανέφερε πολλά τμήματα απαριθμούν μεγάλο αριθμό προσωπικού, “ενώ οι ανάγκες ενδεχομένως να μην απαιτούν τόσο μεγάλο αριθμό προσωπικού και άρα υφίσταται πρόβλημα παραγωγικότητας των υπαλλήλων”.

Eπεσήμανε ακόμη πως άλλα τμήματα πιο απαιτητικά πιθανόν να είναι υποστελεχώμενα και να μην μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση “άρα σίγουρα θα πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση του προσωπικού των τμημάτων, της απόδοσης τους και παραγωγικότητας τους και εκεί και όπου χρειάζεται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις προς όφελος των δημοτών και της κοινωνίας γενικότερα”.

Αν μπορούσαμε  ανέφερε, “ να στελεχώσουμε το Δήμο Πάφου από μόνοι μας, να είστε σίγουροι θα μπορούσαμε να προσλάβουμε περί των 30 υπαλλήλων σε διάφορα τμήματα”.

Είπε πως  όλες τις ανάγκες τους  τις κοινοποιούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση.

Ως εκ τούτου, συνέχισε,  έχει γίνει μια αξιολόγηση των αναγκών και ιεράρχηση που κατέληξαν σε 17 θέσεις εργασίας, πρώτου διορισμού ή πρώτου διορισμού και προαγωγής, μόνιμες θέσεις που προνοούν εξετάσεις και προσωπική συνέντευξη. Μέχρι τώρα έχει εγκριθεί η θέση του γεωπόνου του Δήμου, την οποία έχουν προκηρύξει δημόσια, ανέφερε, προσθέτοντας πως η Επιτροπή της οποίας προΐσταται αναμένει και ευελπιστεί πως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο θα εγκρίνει και πολλές από τις υπόλοιπες θέσεις που του έχουν αποστείλει αν όχι όλες.

Ανακοίνωσε ακόμη πως έγινε αξιολόγηση και καταβάλλεται προσπάθεια να αποδεσμευτεί ο Δήμος Πάφου από παλιές πρακτικές, ώστε να εργοδοτηθεί νέος κόσμος, νέα άτομα στη βάση αγοράς υπηρεσιών.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν προχωρήσει οι  διαδικασίες για το νοικοκύρεμα των επιδομάτων ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως έχει  δώσει ρητές οδηγίες όπως παρουσιαστούν στην Επιτροπή όλα τα δεδομένα για όλους τους υπαλλήλους, ποίοι και γιατί λαμβάνουν επίδομα, από πότε, μέχρι πότε θα ισχύει αυτό το επίδομα, ώστε να μπορέσει  να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία.

Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να γίνει επιτέλους ένα νοικοκύρεμα ώστε να εξαλειφθούν οι προνομιούχοι υπάλληλοι και οι μη προνομιούχοι.

Σημειώνεται πως ο  Δήμος Πάφου εργοδοτεί περίπου 225 υπαλλήλους, μόνιμους υπαλλήλους και επιστημονικό προσωπικό, ορισμένου και αορίστου χρόνου και εργατοϋπαλληλικό προσωπικό.

Ο κ. Στυλιανού επεσήμανε πως η μισθοδοσία αποτελεί το μεγαλύτερο έξοδο του Δήμου Πάφου όπως είναι αναμενόμενο, η οποία ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ετησίως.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Support Local Business
 
 
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img