11.4 C
Paphos
Friday, February 19, 2021

ΕΡΕΥΝΑ: Μπαρούτι μυρίζει η Κισσόνεργα- Όλη αλήθεια για τις καταγγελίες στην Αστυνομία;

   

Καζάνι που βράζει είναι στην κυριολεξία η κοινότητα της Κισσόνεργας στην Πάφο μετά τις τελευταίες καταγγελίες στην Αστυνομία που αφορούν κακοδιαχείριση στο Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού και τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα προς την Αστυνομία για έναρξη αστυνομικών ερευνών σχετικά με το θέμα. 


Συγκεκριμένα εδώ και δύο μέρες, μετά τη δημοσιοποίηση δηλαδή ότι μπαίνει η Αστυνομία στο Κ.Σ. Κισσόνεργας, (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) ξεκίνησε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά το ποιές καταγγελίες τελικά εξετάζει ή θα εξετάσει η Αστυνομία; Καταγγελίες εναντίον του νυν Συμβουλίου ή του προηγούμενου Συμβουλίου;

Τι λέει ο Κοινοτάρχης Γιώργος Στυλιανού;

   

Χθες ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας με ανακοίνωσή του την οποία έστειλε στα ΜΜΕ χαιρέτισε την έναρξη των οποιονδήποτε ερευνών από την Αστυνομία, όπως ανέφερε, που προφανώς, ισχυρίστηκε, αφορά τις καταγγελίες τις οποίες το υφιστάμενο συμβούλιο έχει κάνει σε σχέση με την υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος και κακοδιαχείρισης από το προηγούμενο Συμβούλιο Κισσόνεργας. (ήταν υπογραμμισμένο και στην Ανακοίνωση)

Η ταχύτητα σκοτώνει
   
   

Για να ενισχύσει μάλιστα την άποψη του ο κ. Στυλιανού επεσύναψε δύο επιστολές, ημερομηνίας 2015, η μία απο τον Γενικό Εισαγγελέα και η άλλη από τον Γενικό Ελεγκτή οι οποίες αφορούν οδηγίες για έρευνα σε σχέση με το προηγούμενο Συμβούλιο και σχετίζονται με καταγγελίες για κακοδιαχείρηση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Μεγάλο μπέρδεμα

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές
   

Εδώ ακριβώς είναι που προέκυψε και η μεγάλη σύγχυση αλλά και η αναπαραγωγή όλη μέρα στο ποια έρευνα τελικά διεξάγει η Αστυνομία και αν όντως διεξάγεται έρευνα. Στην κοινότητα πάντως χθες και σήμερα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης και οι κάτοικοι είναι κυριολεκτικά μπερδεμένοι αφού δεν ξέρουν τι ακριβως συμβαίνει.

Αντιδράσεις αντιπροέδρου Κ.Σ. Σάββα Μάρκου

Απο την πιο πάνω περιγραφή μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι τα πράγματα όντως μυρίζουν μπαρούτι και αναμενόμενο ήταν πως θα υπήρχαν αντιδράσεις.

Ο αντιπρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Σάββας Μάρκου επικοινωνώντας με το PafosPress εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την λανθασμένη εντύπωση που ενδεχομένως άθελά τους να παρουσιάζουν τα ΜΜΕ αποτέλεσμα όπως ανέφερε πιθανής παρεξήγησης, παρανόησης ή ακόμη και παραπληροφόρησης.

Οι καταγγελίες αφορούν τριάντα και πλέον κατηγορίες, σοβαρών ποινικών αδικημάτων, έγιναν απο τέσσερα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου μέσω δικηγόρου στην Αστυνομία, στον Γενικό Εισαγγελέα, στον Γενικό Ελεγκτή, στον Έπαρχο Πάφου και στον Επίτροπο Διοικήσεως.

Οι καταγγελίες, υποστήριξε ο κ. Μάρκου, αφορούν το νυν Κοινοτικό Συμβούλιο.

“Είναι για αυτό τον λόγο, συμπλήρωσε, που η Αστυνομία κάλεσε τόσο εμένα όσο και το επίσης μέλος του Κ.Σ. Κισσόνεργας, Γιώργο Ιωαννίδη να δώσουμε κατάθεση σε σχέση με τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος”.

Είναι αδιανόητο πρόσθεσε να κληθήκαμε να δώσουμε στοιχεία και κατάθεση για το προηγούμενο Συμβούλιο στο ποίο δεν ήμασταν καν μέλη.

Τι λέει η Αστυνομία για τις έρευνες;

Το PafosPress θέλοντας να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση και να διευκρινήσει τελικά για ποιο Κοινοτικό Συμβούλιο διεξάγεται η έρευνα έψαξε λίγο περισσότερο το θέμα.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης, η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον νυν Κοινοτικό Συμβούλιο και όχι για το προηγούμενο όπως αφέθηκε να εννοηθεί το τελευταίο 24ωρο.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον νυν Κοινοτικό Συμβούλιο και όχι για το προηγούμενο

Θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου;

Κάνοντας μια πρόχειρη ανάλυση των πιο πάνω, τις καταγγελίες δηλαδή που αφορούν το νυν Κ.Σ. αλλά και καταγγελίες που σχετίζονται με το προηγούμενο Κ.Σ. κανένας δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι αυτή η υπόθεση θα πάει σε βάθος.

Είναι πέραν απο φανερό, προκύπτει ξεκάθαρα και απο τα γραφόμενα του κοινοτάρχη στην επιστολή που έστειλε χθες στα ΜΜΕ, για την οποία αναφερθήκαμε στην εισαγωγή του άρθρου μας, ότι ο κ. Γεώργιος Στυλιανού τον οποίο μεταξύ άλλων αφορούν οι καταγγελίες που ερευνά αυτή τη στιγμή η Αστυνομία ότι δεν πρόκειται να μην περιλάβει στις καταθέσεις του και τις δικές του καταγγελίες που αφορούν το προηγούμενο Συμβούλιο.

Το κλίμα πάντως είναι ιδιαίτερα τεταμένο στην Κισσόνεργα και αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε μακριά απο τις επόμενες εκλογές ακριβώς 100 ημέρες με το σκηνικό να είναι θολό ως προς το ποιοι θα διεκδικήσουν εκλογή τους στο νέο Κ.Σ. αλλά και στη θέση του Κοινοτάρχη.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ