spot_img
spot_img
25.9 C
Paphos
Sunday, June 13, 2021

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση, +1000 στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Kύπρου «Όψεις του Κόσμου»

spot_img
   

Περισσότερες από 1.000 ταινίες από ολόκληρο τον πλανήτη υποβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Animation Κύπρου «Όψεις του Κόσμου», το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 24-30 Ιουνίου.Το Φεστιβάλ Animation Κύπρου «Όψεις του Κόσμου», σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό της UNESCO για το Animation ASIFA και το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, ανακοίνωσαν σήμερα το επίσημο πρόγραμμα και την επιλογή ταινιών στα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φετινού φεστιβάλ.

   
   

Για ακόμα μια χρονιά, τη 16η στη σειρά, η επιλογή περιλαμβάνει κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο: 27 ταινίες επιλέγηκαν για να συμμετέχουν στο Διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, 20 ταινίες στο Παιδικό διαγωνιστικό και 10 ταινίες στο Εθνικό διαγωνιστικό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η πλήρης λίστα των ταινιών στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.animafest.com.cy .

Το παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών Ι του Φεστιβάλ θα γίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά στον κήπο του Τεχνόπολις 20, απόψε  25 Ιουνίου, ώρα 8:45μ.μ. (διάρκεια 50 λεπτά).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια επιλογή από τις σημαντικότερες παιδικές ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Την κριτική επιτροπή για το παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα αποτελούν οι Κύπριοι animators Ανδρέας Προκοπίου, Animator στα φημισμένα studio της Pixar, η Κατερίνα Παντέλα animator στο Cartoon Saloon της Ιρλανδίας και ο Ανδρέας Ρωσσίδης 3 Dfreelance Artist.

Το πρόγραμμα των παιδικών προβολών Ι:
JUBILE, Coralie Soudet, Charlotte Piogé, Marion Duvert,Marie El Kadiri, Agathe Marmion, France / 2016 / 7’27
FROZEN FUN, Verena Fels, Germany / 2016 / 3’53, Studio Filmbilder
PICCOLO CONCERTO, CeylanBeyoglu, Germany / 2016 / 6’, Storykid Studio
GOATS, Ekaterina Filippova, Russia / 2016 / 1’17, Experimental Youth association of Soyuzmultfilm film studio
IN A CAGE, LoicBruyere, France / 2016 / 6’, Folimage
APORT, Denis Voronin, Russia / 2016 / 1’, Experimental Youth association of Soyuzmultfilm film studio
TWO TRAMS, Svetlana Andrianova, Russia / 2016 / 10’, Soyuzmultfilm studio
MOLE & THE EARTHWORM, Johannes Schiehsl, Germany / 2016 / 3’19, Studio Filmbilder
THE KID AND THE HEDGEHOG, Marc Riba, Anna Solanas, Spain / 2016 / 3’
THE POCKET MAN, Ana Chubinidze, France, Switzerland, Georgia / 2016 / 7’, Folimage
FLIP-BOOKS, Marie Paccou, France / 2017 / 1’55 La Maison aux Mille Images

Στα παράλληλα προγράμματα ξεχωρίζει το Ιαπωνικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 και το EUJAPANFEST με μια επιλογή από κορυφαίες σύγχρονες Ιαπωνικές ταινίες του Ιαπωνικού ανεξάρτητου σινεμά, το ειδικό αφιέρωμα ρετροσπεκτίβας (έκθεση και προβολή ταινιών) του κυριοτέρου Ιάπωνα αντιπροσώπου των ημερών μας στο ανεξάρτητο Animation Κoji Yamamura, καθώς και δύο μεγάλες εκθέσεις σύγχρονης και παραδοσιακής Χαρακτικής στην Πύλη Αμμοχώστου και στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια.

Παράλληλα προστίθεται στην ανακοίνωση, το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation Κύπρου εγκαινιάζει την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Animation Workshop του πανεπιστημίου του Viborg της Δανίας (VIAUniversityCollege) που στόχο έχει τη διοργάνωση μιας σειράς αναπτυξιακών παιδικών εργαστηρίων βασισμένων στην κοινή εκτίμηση που έχουν τόσο για την τέχνη των κινουμένων σχεδίων όσο και για την ποικιλόμορφη εφαρμογή της ως ένα δημιουργικό, εκπαιδευτικό και επικοινωνιακό μέσο.

Στη φετινή διεθνή κριτική επιτροπή θα βρίσκονται κορυφαίες προσωπικότητες: Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης/σκηνοθέτης Koji Yamamura, ο Φινλανδός σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του νέου Φεστιβάλ Animation της Φιλανδίας στο turku, JoniMannisto και η JelenaPopovic παραγωγός ταινιών ντοκιμαντέρ και animation στο National Film Board of Canada. Την κριτική επιτροπή για το παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα αποτελούν οι Κύπριοι animators Ανδρέας Προκοπίου, Animator στα φημισμένα studio της Pixar, η Κατερίνα Παντέλα animator στο Cartoon Saloon της Ιρλανδίας και ο Ανδρέας Ρωσσίδης 3D free lance Artist.

Το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί στην Πάφο, τη Λεμεσό και τη Λευκωσία. Συγκεκριμένα:

– 28 – 30 Ιουνίου Στο Αρχοντικό της Αξιοθέας στη Λευκωσία το κυρίως πρόγραμμα προβολών των διαγωνιστικών προγραμμάτων

– 27 Ιουνίου Στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τραπέζας Κύπρου στην Φανερωμένη, παιδικό πρόγραμμα προβολών

– 28 – 30 ΙουνίουΣτο θέατρο ένα στη Λευκωσία, το αφιέρωμα στον KojiYamamura και παρουσιάσεις των σκηνοθετών

– 21 Ιουνίου – 01 ΙουλίουΣτην Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία η έκθεση σύγχρονης Ιαπωνικής Χαρακτικής και οι προβολές ταινιών του Ιαπωνικού αφιερώματος. Εγκαίνια στις 21 Ιουνίου στις 19:30

– 24 Ιουνίου Στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια, η έναρξη του φεστιβάλ και εγκαίνια της έκθεσης της παραδοσιακής Ιαπωνικής Χαρακτικής UKIYO-E. Επίσης προβολή ταινιών στην αυλή (Avant-première)

– 25 Ιουνίου Στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, παιδικό πρόγραμμα προβολών

– 24 – 26 Ιουνίου  Στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, παιδικό εργαστήρι και προβολή ειδικού προγράμματος ταινιών (24-26 Ιουνίου).

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img