Με τρεις αγώνες ολοκληρώνεται σήμερα ο Α΄ γύρος του Κυπέλλου Α` και Β` Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με την ΚΟΠ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις του Εθνικού Άχνας με τον Οθέλλο στις 15:00, του Διγενή Ορόκλινης με την Πάφο επίσης στις 15:00 και της Αλκής με την Ε.Ν. Παραλιμνίου στις 18:00. Από τους αγώνες αυτούς, οι οποίοι είναι μονοί, θα ξεκαθαρίσουν οι τρεις τελευταίες ομάδες που θα συμπληρώσουν τη φάση των “16” της διοργάνωσης.
Μέσω αγώνων, έχουν ήδη προκριθεί ο Ολυμπιακός Λευκωσίας (3-0 την Αναγέννηση Δερύνειας), η Αγία Νάπα (2-1 την ΑΕΛ) και η Ανόρθωση (2-1 την Ξυλοτύμπου).
Χωρίς αγώνα στο Β` γύρο έχουν περάσει η Καρμιώτισσα και η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας από τη Β` Κατηγορίας και ο Άρης, η Ομόνοια, η Νέα Σαλαμίνα, η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Ερμής Αραδίππου από την Α` Κατηγορία.
Επίσης, οι ομάδες του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ που συμμετείχαν στον τελευταίο τελικό Κυπέλλου καθώς και η ομάδα Fair Play περιόδου 2016-17, η Δόξα Κατωκοπιάς δεν συμμετείχαν στην κλήρωση αλλά προκρίθηκαν στο Β` γύρο χωρίς αγώνα.