23.9 C
Paphos
Wednesday, May 15, 2024

ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ: “Σκευωρία, δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες” λέει η δικηγόρους του Δ. Γραμματέα

Η δικηγόρος του Δημοτικού Γραμματέα του Δήμου Πάφου Θέμη Φιλιππίδη, Αρίστη Κορακίδου με επιστολή της προς το Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, σε σχέση με την υπόθεση των πινακίδων που καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, υποστηρίζει πως καμία από τις κατηγορίες για τις οποίες κατηγορείται ο πελάτης της δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί με αληθή μαρτυρία, αναφέρεται σε σκευωρία εναντίον του, την οποία θα καταδείξει ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου θα υποστηρίξει – όπως αναφέρει – την αθωότητά του. Εκφράζει, επίσης, την επιθυμία του να τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης.


Στην επιστολή της κ. Κορακίδου αναφέρεται ότι ο κ. Φιλιππίδης και πελάτης της “δεν είναι βέβαιος αν το κατηγορητήριο καταχωρίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα δεδομένης της επιστολής του Αναπληρωτή Διευθυντή Ε’ Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος ημερομηνίας 6/7/2016 αναφορικά με τις οδηγίες που έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας για το ποία πρόσωπα να διωχθούν ποινικά, στα οποία δεν περιλαμβανόταν ο πελάτης μου”.

Η υπόθεση με τις πινακίδες καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και στις 8 Φεβρουαρίου αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία χθες επιδόθηκε το κατηγορητήριο στο Δημοτικό Γραμματέα Πάφου Θέμη Φιλιππίδη, ενώ έχει οριστεί δικάσιμος και για τις 13 Φεβρουαρίου. Η υπόθεση είχε καταγγελθεί πριν δύο χρόνια περίπου και αφορά παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται εννέα πρόσωπα, πρώην και νυν υπάλληλοι του Δημαρχείου Πάφου, διευθυντές δύο ιδιωτικών εταιρειών και ένας πρώην υπάλληλος του Δήμου Πάφου, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση του Δήμου Πάφου που αφορά επέμβαση σε κερματοδέκτες.

Εναντίον των εννέα προσώπων εξετάζονται οι κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή, κατάχρηση εξουσίας, δόλος και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Το ποινικό κατηγορητήριο στην ποινική υπόθεση 701/2017 Ε.Δ. Πάφου επιδόθηκε στον κ. Φιλιππίδη χθες το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτό, αναφέρει στην επιστολή της η κ. Κορακάκη, κατηγορείται ως κατηγορούμενος υπ. αρ. 1 στις κατηγορίες 1 μέχρι 9 ότι κατά την περίοδο 2006/ 2012 κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του λειτουργήματος του καταχράστηκε εμπιστοσύνης που επηρεάζει το κοινό και ενέκρινε πληρωμές, χρεώνοντας το Δήμο Πάφου και επιβαρύνοντας τους Δημότες της Πάφου με διάφορα ποσά για αγορές υλικών από την Υπηρεσία Κρατικών Αγορών και Προμηθειών Πάφου για την κατασκευή πινακίδων του Δήμου Πάφου είτε από εταιρείες, οι οποίες σύμφωνα με συμφωνίες κατακύρωσης προσφορών είχαν την αποκλειστική υποχρέωση κατασκευής των πινακίδων χωρίς να έχει υποχρέωση ο Δήμος να τους προμηθεύει με υλικά για την κατασκευή των πινακίδων, είτε πινακίδων για τις οποίες ειδοποιήθηκε ο Δήμος ότι θα κατασκεύαζε το Τμήμα Δημοσίων Έργων Πάφου, είτε πινακίδων που δεν είχε υποχρέωση τοποθέτησης ο Δήμος για κατασκευή στεγάστρων που ποτέ δεν παραδόθηκαν στο Δήμο”.

Επίσης, συνεχίζει η κ. Κορακίδου, για κατασκευή πινακίδων, οι οποίες είχαν αποκλίσεις μεταξύ των τιμολογημένων και των πραγματικών τους διαστάσεων, για τοποθέτηση μικρότερου αριθμού αντανακλαστικών καρφιών παρά όσων τιμολογήθηκαν, για αγορά πινακίδων, οι οποίες ουδέποτε παραδόθηκαν στο Δήμο».

Η δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη προσθέτει πως καμία από τις κατηγορίες για τις οποίες κατηγορείται ο πελάτης της δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί με αληθή μαρτυρία.

“Η προσυπογραφή επιταγών προσθέτει για πληρωμές εκ μέρους του Δήμου από το Δημοτικό γραμματέα είναι τυπική διαδικασία”, αναφέρει, προσθέτοντας πως η έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής και ο έλεγχος αυτών είναι αρμοδιότητα άλλων δημοτικών υπαλλήλων.

Ο πελάτης της, προσθέτει, “θα υπερασπιστεί την αθωότητα του ενώπιον του Δικαστηρίου και θα καταδείξει τη σκευωρία που σχεδιάστηκε εναντίον του α) από πρόσωπα μάρτυρες και κατηγορούμενους επί του κατηγορητηρίου που ήθελαν να τον τιμωρήσουν επειδή είναι άτεγκτος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ως δημοτικός γραμματέας, υπερασπίζοντας πάντοτε τα συμφέροντα του Δήμου, όταν οι ίδιοι παρανομούσαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στο Δήμο, δυσφημώντας το κύρος της δημοτικής υπηρεσίας και τη θέση τους, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημοτική υπηρεσία, β) από κατηγορούμενους επί του κατηγορητηρίου που τους ευνοεί η συμπερίληψη του πελάτη της στο κατηγορητήριο γιατί θεωρούν ότι αποδυναμώνεται το περιεχόμενο της κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία και γ) από πρόσωπα που δεν επιθυμούν ο πελάτης μου να ασκεί καθήκοντα του δημοτικού γραμματέα γιατί η παρουσία του συνιστά τροχοπέδη και εμπόδιο στην εκπλήρωση των παράνομων σχεδιασμών τους”.

Η κ. Κορακίδου αναφέρεται επίσης στην επιστολή ότι ο κ.. Φιλιππίδης, “μετουσιώνοντας σε πράξη καθόλη την διάρκεια της ζωής του αλλά και της υπηρεσίας του στο Δήμο, τις αρετές της αξιοπρέπειας, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας, της εργατικότητας, της αντικειμενικότητας και συνέπειας, εκφράζει την επιθυμία του να τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, θεωρώντας ότι η πράξη αυτή προασπίζει το κύρος του Δήμου και ενισχύει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημοτική υπηρεσία”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ