17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα χωριά της Πάφου

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗ.ΣΥ ΠΑΦΟΥ, Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΚΤΗΜΑ» ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «ΠΑΦΟΣ 2017» ΕΝΩΝΟΥΝ… ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

  • Σε κυκλοφορία ο πρώτος χάρτης εκδηλώσεων της Επαρχίας Πάφου

 «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΕΕΣ, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει», Ν. Καζαντζάκης.

Μια τέτοια ιδέα, ο Χάρτης Εκδηλώσεων της Επαρχίας Πάφου,  ζωγραφίστηκε στο χαρτί και μετουσιώθηκε σε πράξη από την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ του ΔΗ.ΣΥ ΠΑΦΟΥ και τον Λαογραφικό Όμιλο «Κτήμα» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 2017 στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωνικής Συμμετοχής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο χάρτης αποτελεί έναν οδηγό για τα παραδοσιακά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στους Δήμους και στα χωριά της ορεινής και ημιορεινής Πάφου, με στόχο την επιστροφή και γνωριμία με τις ρίζες μας, την αναβίωση και διατήρηση των ηθών και εθίμων, την προβολή της κυπριακής παράδοσης και την προσέλκυση και ενίσχυση του αγροτουρισμού.

Στο χάρτη, αποτυπώνονται 26 αγροτικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε 23 ξεχωριστούς προορισμούς, που μας «ταξιδεύουν» στα «χνάρια» της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας.

Μικρές και μεγάλες γιορτές σε πλατείες και γραφικά δρομάκια, των Δήμων και χωριών της Επαρχίας Πάφου, που μας φέρνουν σε επαφή με αυθεντικούς ανθρώπους και με μια πλούσια, πολυπολιτισμική σήμερα κουλτούρα.

Παράλληλα, η Ο.Ν.Ε. ΔΗ.ΣΥ Πάφου, εξαγγέλλει την λειτουργία στο άμεσο μέλλον διαδικτυακής σελίδας με συνεχή ενημέρωση και πλήρη οδηγό για τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ, στην οποία θα φιλοξενείται σε ηλεκτρονική μορφή ο χάρτης εκδηλώσεων της Επαρχίας Πάφου.

Η κίνηση αυτή αποτελεί, μεταξύ άλλων, έμπρακτη στήριξη τόσο της Ο.Ν.Ε. ΔΗ.ΣΥ Πάφου όσο και του Λαογραφικού Ομίλου «Κτήμα» προς τον θεσμό ΠΠΕ ΠΑΦΟΣ 2017 και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της εθελούσιας συμμετοχής των εν λόγω οργανώσεων σε δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ