spot_img
spot_img
20.1 C
Paphos
Thursday, May 13, 2021

Γεροσκήπου: Εξαγγελίες Σιήκκη και ταυτόχρονη κριτική για αδράνεια Παυλίδη

spot_img
   

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το εκλογικό επιτελείο Ανδρέα Σιήκκη στην οποία αναφέρεται στις επιδιώξεις και τα έργα τα οποία θα προωθήσει ο κ. Σιήκκης απο την θέση του Δημάρχου σε περίπτωση που εκλεγεί. Την ίδια στιγμή το επιτελείο Ανδρέα Σιήκκη ασκεί έντονη κριτική στον Μάκη Παύλίδη κατηγορώντας τον για αδράνεια αλλά και κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις η οποίες έμειναν ανεκπλήρωτες.


Αυτούσια η ανακοίνωση:

   
   

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η δημαρχία που φτάνει σύντομα στο τέλος της αποτέλεσε μια οπισθοδρόμηση για τον Δήμο Γεροσκήπου, αφού κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η έλλειψη έργων, η αδράνεια και η στασιμότητα.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   
   

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ πράγματα ανέφικτα και έργα φανταχτερά, όπως σας υπεσχέθη ο απερχόμενος Δήμαρχος, εκλεγόμενος υπό το σύνθημα «Νέα Εποχή»! Με σωστό προγραμματισμό και σύνεση και βέβαια διεκδικητική πολιτική, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την έγκαιρη υλοποίηση έργων που θα βοηθήσουν πραγματικά το Δήμο μας να ανακάμψει.

Σε περίπτωση εκλογής μου, υπόσχομαι να δώσω έμφαση στα ακόλουθα:

 1. Υλοποίηση των ώριμων έργων και κυρίως αυτών που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση του κέντρου της Γεροσκήπου και στη βελτίωση του παραλιακού μετώπου, η σημερινή εικόνα των οποίων δεν ικανοποιεί κανέναν (συνδετήριος δρόμος, διαμόρφωση παραλίας, ανάπλαση παλαιού πυρήνα, λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου, αγρόκτημα Γεροκηπιάς).
 1. Βελτίωση της λειτουργίας όλων των δημοτικών υποδομών, που έχουν πέσει σε μαρασμό κατά τη διάρκεια της πενταετίας (Πλατεία Γεροσκήπου, «Ιεροκήπειο Πάρκο», Ανοικτός Χώρος «Χαράλαμπος Ζόππος», Ολυμπιακό Κολυμβητήριο).
 1. Ενίσχυση της οικονομικής θέσης του Δήμου, χωρίς αύξηση των φορολογιών. Ενθάρρυνση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και αύξηση των εσόδων από παραλιακό μέτωπο.
 1. Μέριμνα για τακτική παρακολούθηση των γειτονιών και των πάρκων του δήμου μας. Η παροχή άμεσων λύσεων σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών και το συγύρισμα της πόλης δε θα αποτελούν αντικείμενο ενασχόλησης μόνο την περίοδο των εκλογών (όπως γίνεται αυτές τις μέρες).
 1. Βελτίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα από σωστή προετοιμασία των συνεδριών και διαβούλευση με τις δημοτικές ομάδες, σε πνεύμα συλλογικότητας και συναίνεσης. Σεβασμός του ρόλου των εργαζομένων στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του Δήμου.

Και επειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης μας είπε ότι μηδενίζουμε το έργο του, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα έργα που έγιναν μέσα σ’ αυτά τα πέντε χρόνια της θητείας του και ο κόσμος μπορεί να κρίνει από μόνος του:

 • Ένα αποχωρητήριο στην Κάτω Βρύση.
 • Δύο ξύλινες σκάλες στον Άη Γιώρκη.
 • Ένα (πολυδιαφημιζόμενο, αλλά ανύπαρκτο) μονοπάτι της φύσης.
 • Ένα (ημιτελές) πάρκο στο παλιό κοινοτικό γήπεδο (υπόσχεση για παράδοση του το 2013!).
 • Αλλαγή χρήσης της παλιάς αποθήκης των εργατών σε πινακοθήκη, με χορηγία απο εταιρεία η οποία εμπλέκεται σε σκάνδαλα.
 • Κατασκευή β’ φάσης κυματοθραυστών (πολεοδομικό έργο, η αποπληρωμή του ποσού που αναλογεί στον Δήμο θα γίνει μέσω της κρατικής χορηγίας και θα αρχίσει το 2018, από το επόμενο, δηλαδή Δ.Σ.).

Το «παραμύθι» του απερχόμενου Δημάρχου ότι για τη μη εκτέλεση έργων ευθύνεται αποκλειστικά η οικονομική κρίση πρέπει επιτέλους να σταματήσει! Αλήθεια, για τη μη διαμόρφωση της παραλίας λουομένων, η οποία προγραμματίζεται από το 2012 (με τη μέθοδο ΒΟΤ) φταίει η οικονομική κρίση ή, μήπως, οι λανθασμένοι χειρισμοί του Δημάρχου; Μήπως θέλει ο κ. Παυλίδης να αρχίσω πάλι να δημοσιεύω αναφορές του που «έτασσε» την υλοποίηση του έργου αρχικά το 2013 και στη συνέχεια το 2014, το 2015 και το 2016; Πριν  λίγες μέρες, υποσχέθηκε περίπτερα και υποδομές λουομένων το καλοκαίρι του 2017!

Support Local Business
 
 
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img