20.9 C
Paphos
Saturday, May 18, 2024

Α.Οδυσσέως : Πολιτευτήκαμε μακριά από λαϊκισμό, πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα

Τη Δημαρχία της Πόλης Χρυσοχούς επαναδιεκδικεί για τελευταία φορά ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, όπως ανέφερε στην τελική προεκλογική του συγκέντρωση, ευχαριστώντας παράλληλα τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους και όλους τους συνδημότες του που ανήκουν σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς ή είναι ανένταχτοι και έχουν στρατευτεί μαζί του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.Στα χρόνια της Δημαρχίας του, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Οδυσσέως, “εργαστήκαμε και πολιτευτήκαμε υπεύθυνα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών μας, μακριά από λαϊκισμό, πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα”.

Θεμέλιο της πολιτικής μας, είπε, ήταν και παραμένει η ειλικρίνεια, η αλήθεια, η εντιμότητα και πάνω από όλα ο σεβασμός στους Δημότες και στα δικαιώματα τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Οδυσσέως σημείωσε πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες μέσα από τη νοικοκυρεμένη πολιτική που ακολούθησε εξυγίανε τα οικονομικά, κατατάσσοντας το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς μέσα στους 8 οικονομικά βιώσιμους και υγιείς Δήμους της χώρας, με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε και το σημαντικότερο να χρηματοδοτήσουν το όραμα για την περιοχή τους.

Δίδοντας απάντηση στους ανθυποψηφίους του είπε ότι μόνο τα τελευταία 15 χρόνια έγιναν έργα πέραν των 40 εκ ευρώ, όπως η αναβάθμιση/επέκταση του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς, με δαπάνες 1,3 εκ ευρώ, η επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου στο Λατσί, με δαπάνες ύψους 6 εκατομμυρίων, η κατασκευή του δυτικού παρακαμπτηρίου της κεντρικής πλατείας με δαπάνες 4,3 εκ ευρώ, η ανέγερση Δημοτικού Σταδίου και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων με δαπάνες ύψους 2,7 εκ ευρώ.

Αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων ακτοπροστασίας στον κόλπο Χρυσοχούς, με τη θωράκιση τμήματος του παραλιακού μετώπου, μήκους 220 μέτρων και στην κατασκευή των πρώτων τεσσάρων παράλληλων κυματοθραυστών με δαπάνες ύψους 3,5 εκ ευρώ.

Ο κ. Οδυσσέως αναφέρθηκε και στην εγκατάσταση του πρώτου στην Κύπρο καινοτόμου συστήματος πρόσβασης ατόμων με αναπηρίες στη θάλασσα στην περιοχή της Δημοτικής Πλαζ στο Λατσί αλλά και στο ότι ο Δήμος έχει προμηθευτεί και δεύτερο το οποίο σύντομα θα εγκαταστήσει στη Δημοτική ακτή του κατασκηνωτικού χώρου.

Για αυτό το καινοτόμο σύστημα και άλλες αναβαθμίσεις των υποδομών μας που διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρίες, ο Δήμος – όπως είπε – βραβεύτηκε το 2013 στις Βρυξέλλες σαν άριστος ευρωπαϊκός προορισμός στα θέματα προσβασιμότητας.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στη δημιουργία του τρίτου παγκύπρια, Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη και του Γραφείου Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην Πόλη Χρυσοχούς, στην κατασκευή δρόμων, πεζοδρομίων, σε μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης, την ανέγερση Νέου Αστυνομικού και Πυροσβεστικού Σταθμού με δαπάνη 7 εκατομμύρια ευρώ, στον εξοπλισμό του πολιτιστικό κέντρου με δαπάνες πέραν των €400.000, καθώς και στην κατασκευή πεζόδρομου-ποδηλατοδρόμου με δαπάνη €700.000.

Ακολούθως αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη το 2016 αλλά και σ’ αυτά που έχει ωριμάσει η προώθησή τους.

Σε σχέση με τα έργα που προσπαθεί ο Δήμος να κατασκευάσει με τη χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ο κ. Οδυσσέως είπε πως σ’ αυτά περιλαμβάνονται η κατασκευή αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, το γραμμικό Πάρκο κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Χρυσοχούς από κατασκηνωτικό χώρο μέχρι το Σκούλλη, μήκους 12 χιλιομέτρων, ο εξωραϊσμός και ανακαίνιση Δημοτικής Αγοράς στον κεντρικό πυρήνα του Δήμου και η κατασκευή Περιφερειακού Υπαίθριου Αμφιθέατρου Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο κ. Οδυσσέως κάλεσε τους συνδημότεςτου να συνεχίσουν και να κοιτάξουν μπροστά και να χτίσουν το μέλλον με αισιοδοξία και με σταθερά βήματα.

Στόχος μας, είπε, “είναι να συνεχίσουμε μαζί να δημιουργούμε ένα Δήμο που θα έχει στο κέντρο της προσοχής και της φροντίδας του τον άνθρωπο/ τον δημότη. Με συνεργασία, συλλογικότητα, δυναμική διεκδίκηση, με την πείρα και τη γνώση του χθες να συνεχίσουμε την υλοποίηση του οράματος, να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για τον Δήμο μας.”

Σημειώνεται πως το ΑΚΕΛ εκπροσώπησε ο Στέφανος Στεφάνου, τον ΔΗΣΥ ο Πρόδρομος Προδρόμου και τη Συμμαχία Πολιτών ο Δώρος Παφίτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ