spot_img
spot_img
21.4 C
Paphos
Friday, October 15, 2021

Αυτό το “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ” είναι πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο! Ο Άγγελος Σιήκκης δίνει μαθήματα ζωής!

«Το ημερολόγιο ενός αγγέλου» του Α. Σιήκκη 

   

Πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Σιήκκη υπό τον τίτλο “Το ημερολόγιο ενός αγγέλου”στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου . Το βιβλίο με αξιόλογο περιεχόμενο αποτελεί μια εξιστόρηση των προσωπικών βιωμάτων του συγγραφέα μέσα από τις δυσκολίες της ζωής του. Αφορά ένα δρόμο που του δίδαξε πολλά, τόσο για την ζωή όσο και για τον θάνατο.
Η παρουσίαση έγινε από τον Λογοτέχνη Ανδρέα Πετρίδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου .

   

Στον χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του συγγραφέα, άρχισε βασικά κατά την στρατιωτική του θητεία, με τις πρώτες εξετάσεις του στη Γερμανία και μετά από λίγα χρόνια με επί μέρους επεμβάσεις στην Κύπρο και την Αγγλία, με αποκορύφωμα την ανάγκη για μεταμόσχευση ήπατος στν Αγγλία σε ηλικία 29 ετών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο γολγοθάς για τον ίδιο και την οικογένεια του, συνέχισε η κ. Λάμπρου,ήταν τεράστιος και επίπονος με μεγάλη χρονική διάρκεια.Ευτυχώς είπε, ο Άγγελος αντλούσε δύναμη με διαλογισμό και προσευχή.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Όπως αναφέρθηκε από την Έπαρχο Πάφου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του τότε, οι γιατροί στην Αγγλία του έδιναν περιορισμένο χρόνο ζωής που εξαντλείτο μέρα με τη μέρα, μέχρι που ευτυχώς βρέθηκε την υστάτη δότης για μεταμόσχευση.

Με βάση τις εμπειρίες του, αλλά και τις υπάρχουσες ανάγκες σε πάσχοντες συνανθρώπους μας για δότες οργάνων, έγινε ο ίδιος ενεργό μέλος στο Σύνδεσμο Μεταμοσχευμένων Ατόμων, και Φίλων « Προμηθέας» με στόχο να διαφωτίζει το κοινό, αλλά και να βοηθά.

Σήμερα ο Άγγελος Σιήκκης ασχολείται τώρα ως φωτογράφος, αποτυπώνοντας στιγμές ζωής και χρώματα, ένα επάγγελμα και ενασχόληση που πάντα επιθυμούσε.

Καταλήγοντας η Έπαρχος Πάφου είπε πως υπάρχει ένα μονοπάτι για κάθε άνθρωπο που διανύοντας το, θα μπορούσε να δώσουμε ένα νόημα στην ίδια την ύπαρξη μας και αυτό το μονοπάτι το έχει βιώσει ο Άγγελος.

Είπε τέλος , πως η ίδια έχει διαβάσει το βιβλίο το οποίο έχει ενδιαφέρον, και προκαλεί συγκίνηση.

Στην παρουσίαση του ο λογοτέχνης Ανδρέας Πετρίδης ανέφερε πως ο συγγραφέας , π έτυχε απόλυτα τον συγγραφικό στόχο του , εκδίδοντας το βιωματικό τούτο βιβλίο. Βγήκε από τη μακρόχρονη περιπέτεια της υγείας του ανανεωμένος και νικητής. Σαν άλλος Οδυσσέας, ανέφερε ο κ. Πετρίδης, έγραψε κι αυτός τη δική του Οδύσσεια: αληθινή, αφηγηματικά πειστική και με γνήσια συγκίνηση. «Το Ημερολόγιο ενός Αγγέλου» αξίζει πράγματι να διαβαστεί”, συμπλήρωσε.

Ο Αγγελος Σιήκκης στο βιβλίο του είπε στην παρουσίαση ο κ. Πετρίδης αναφέρει ” Σκέφτομαι πόσα πέρασα αυτά τα χρόνια. Προσπαθούσα να δεχτώ τις τεράστιες αλλαγές στη ζωή μου. Μπερδεμένα χρόνια, θα τα χαρακτήριζα με μια λέξη. Αν μπορεί να περιγραφεί με μια λέξη μια τόσο μεγάλη αλλαγή στο σώμα μου και στη ψυχή μου. Κλείνω το κεφάλαιο αυτό της ζωής μου με την ολοκλήρωση του βιβλίου μου. Προσπάθησα να τα καταγράψω όλα στο χαρτί, όσα μπόρεσαν να χωρέσουν σε μερικές σελίδες. Ήρθε επομένως η στιγμή, να κλειδώσω όλες αυτές τις άσχημες αναμνήσεις σ’ ένα κουτάκι στο πίσω μέρος του μυαλού μου, για ν’ αφήσω χώρο στα επόμενα συναισθήματα, στιγμές και εμπειρίες που με περιμένουν. Ήρθε η ώρα να κοιτάξω μπροστά και να δω τί μου επιφυλάσσει η ζωή. Ήρθε η ώρα να γίνω και πάλι ο πρωταγωνιστής στη δική μου ζωή, ν’ αδράξω την ευκαιρία που μου δόθηκε – και να συνεχίσω από εκεί που έμεινα πριν έντεκα χρόνια”.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Κωνσταντίνος Ιάσωνος.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img