10.9 C
Paphos
Saturday, March 23, 2024

Αυτά ποιος θα τα δει; Ο ποταμός που “θερίζει” και δίχως έντονες βροχοπτώσεις (pics/video)

Έντονα είναι τα παράπονα των κατοίκων και των ιδιοκτητών γης στην περιοχή της Σίμου απ’ όπου περνάει ο ποταμός Σταυρός της Ψώκας και καταλήγει στο φράγμα της Ευρέτου.

Σύμφωνα με καταγγελίες και παράπονα που έφτασαν στο PafosPress.com και τα οποία αποδεικνύονται και μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που εξασφαλίσαμε ο ποταμός Σταυρός της Ψώκας στο πέρασμά του δημιουργεί σωρεία προβλημάτων και ζημιών όχι μόνο τις έντονες μέρες των βροχοπτώσεων αλλά καθόλη τη διάρκεια που κατεβαίνει.

Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι όμοιο με τα αντίστοιχα στην Ανατολική περιοχή της Πάφου που προκαλούν οι ποταμοί Διαρίζος και Ξερός. Στην περίπτωση του ποταμού Σταυρού της Ψώκας στον οποίον διεχετεύονται όλα τα ρυάκια και η χείμαροι της περιοχής για να μην πηγαίνει χαμένο το νερό και να καταλήγει στο φράγμα, οι καταγγελίες λένε ότι δεν έχει καθαριστεί και δεν έχει εμβαθυνθεί εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ροή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ως γνωστόν τα ποτάμια, χρόνο με τον χρόνο, μαζεύουν και στοιβάζουν διάφορα που μεταφέρουν στο διάβα τους, ξύλα, πέτρες, λάσπη με αποτέλεσμα αν μείνουν για χρόνια στο έλεος του Θεού στο τέλος να μην μπορούν να δεχθούν ομαλά τη ροή του νερού που θα κατέβει σε περιπτώσεις όπως την πρόσφατη βροχόπτωση.

Το μπαλάκι πηγαινοερχεται ανάμεσα σε Τμήμα Υδάτων, Επαρχιακή Διοίκηση και Κοινοτικό Συμβούλιο και στο τέλος ο κόσμος ταλαιπωρείται δίχως να ξέρει πως να αντιδράσει.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ