Αρχίζει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

0
50

Αρχίζει σήμερα το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF), που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουνίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές ανεξάρτητων ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, καθώς και εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις από Κύπριους σκηνοθέτες και ανθρώπους που ασχολούνται με τον κινηματογράφο.

Το φετινό φεστιβάλ,όπως αναφέρεται, είναι αφιερωμένο στον καλλιτέχνη Κώστα Οικονόμου (1925-2016) του οποίου η σημαντική επιρροή στις τέχνες άγγιξε πολλές γενιές καλλιτεχνών.

Το PIFF υποστηρίζει την ανάπτυξη της τέχνης του ανεξάρτητου κινηματογράφου, όπως επίσης και σκηνοθέτες οι οποίοι εργάζονται με πολύ λίγα αλλά έχουν πολλά να προσφέρουν.

Το φεστιβάλ, προστίθεται, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός πνεύματος φιλίας και συνεργασίας με σκηνοθέτες από Κύπρο και από όλο τον κόσμο.

Όλες οι προβολές θα γίνουν στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο στις 20:45 και οι διαλέξεις και οι παρουσιάσεις διοργανώνονται στο Κέντρο Τεχνών Κίμωνος.

Οργανωτές είναι οι Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαΐδου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΚΥΠΕ