spot_img
spot_img
17.8 C
Paphos
Sunday, May 16, 2021

ΑΠΟΨΗ: Επικίνδυνα τα πάρκα της Πόλης μας

spot_img
   

Το φθινόπωρο μπήκε πια για τα καλά και ο καιρός άρχισε σιγά σιγά να ψυχραίνει. Είναι καιρός λοιπόν οι βόλτες στα πάρκα να αραιώνουν, ή μήπως όχι; Στην πανέμορφή μας Πάφο με το δροσερό της κλίμα επιτρέπεται η χρήση των πάρκων για βόλτες, ξεκούραση, πικ νικ μαζί με τα παιδιά μας, για παιχνίδι και αθλοπαιδιές και ποιοτική χαλάρωση στη φύση, ακόμα και μέσα στο καταχείμωνο. Αυτός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη και να δούμε πως θα μετατρέψουμε τα πάρκα της Πόλης μας σε πλουσιότερους χώρους επικοινωνίας, ποιοτικής οικογενειακής χαλάρωσης και όμορφης ψυχαγωγίας.

Μπορεί η Πάφος να μην είναι Λονδίνο ή Νέα Υόρκη, αλλά έχουμε δημιουργήσει αρκετά καταπράσινα πάρκα που δίνουν μια αναβαθμισμένη όψη σε ολόκληρη την περιοχή. Έχουμε δημιουργήσει όμορφα πάρκα σε πολλά σημεία της πόλης μας που ενισχύουν αισθητικά την περιοχή και ευελπιστούμε ότι θα καταπολεμήσουν την παρανομία, θα προσφέρουν χαρά και συγκίνηση στους κατοίκους της περιοχής και θα χαρίσουν στιγμές και ελπίδα για το μέλλον της νεολαίας μας. Πραγματικά όμως όλα αυτά τα πάρκα τα απολαμβάνουμε και τα καμαρώνουμε όλοι μας;

   
   

Δυστυχώς στην πλειοψηφία τους τα πάρκα που έχουν δημιουργηθεί είναι επικίνδυνα. Ενώ έχουν σχεδιαστεί, μελετηθεί και κατασκευαστεί με τις αυστηρότερες και τις καλύτερες προδιαγραφές, και ενώ διαθέτουν παιδότοπους άριστων προτύπων, δυστυχώς στην πλειοψηφία τους δε διαθέτουν καμία περίφραξη, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πέσουν θύματα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος.

Η ταχύτητα σκοτώνει
   
   

Έτσι λοιπόν, ενώ τώρα πια έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε μαζί με τις οικογένειες μας και να απολαύσουμε όλη μέρα τις χαρές που μπορεί να μας χαρίσει το πάρκο της γειτονιάς μας, δυστυχώς η έγνοια μας είναι να μην κινδυνέψουν τα παιδιά μας από οποιοδήποτε ατύχημα. Το γεγονός ότι όλα τα πάρκα γειτνιάζουν με πολυσύχναστους δρόμους θα πρέπει να μας ανησυχήσει περισσότερο και να δράσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Τα πάρκα προσφέρουν στα παιδιά τα καθημερινά οφέλη της άμεσης εμπειρίας με τη φύση — το κίνητρο να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν, και να μάθουν για το κόσμο τους και να εμπλακούν σε φυσική δραστηριότητα που προάγει την υγεία τους. Δυστυχώς, οι γονείς δεν αισθανόμαστε ότι τα πάρκα της πόλης μας είναι ασφαλή αρκετά για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να τα χαρούνε.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Θεωρώ, ότι άμεσα ο Δήμος Πάφου θα πρέπει να προβληματιστεί θετικά γύρω από αυτό το σοβαρό ζήτημα, προτού να υπάρξουν ατυχήματα ή χειρότερα γεγονότα. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να μελετήσουν και να δώσουν προτάσεις λύσεις είτε μέσω διαγωνισμών ή είτε μέσω κοινής πολιτικής, έτσι ώστε όλα τα πάρκα της πόλης να μετατραπούν σε ασφαλή παιδότοπους, που πραγματικά να προσφέρουν ευχάριστη επικοινωνία, ποιοτικής οικογενειακή χαλάρωση, ξεκούραση και όμορφη ψυχαγωγία σε όλους τους δημότες της Πάφου.

Φίλιππος Θ. Φιλίππου

Πολιτικός Μηχανικός

Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου

Support Local Business
   
 
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img
spot_img