21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Προωθείται η μετατροπή του Λυκείου Έμπας σε Τεχνική Σχολή και Λύκειο

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η πρόθεση του Υπουργού Παιδείας και φυσικά του ίδιου του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή να μετατρέψει το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας σε Λύκειο και Τεχνική Σχολή στα πρότυπα άλλων παρόμοιων σχολείων όπως παραδείγματος χάρη αυτού της Πόλης Χρυσοχούς.


Όπως το PafosPress.com είναι σε θέση να γνωρίζει ήδη το σχολείο επισκέφθηκαν πριν λίγες μέρες. με οδηγίες του Υπουργού, εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας ενώ πρόσφατα (πριν μερικούς μήνες) και ο διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ηλίας Μαρκάτζιης, οι οποίοι επιθεώρησαν τους χώρους και εξέτασαν πού θα μπορούσε να χωροθετηθούν οι επιπλέον εγκαταστάσεις για την Τεχνική Σχολή και συγκεκριμένα τα εργαστήρια και τις κουζίνες για τον κλάδο ξενοδοχειακών και επισιτιστικών σπουδών.
Την πρόθεση αυτή του Υπουργείου φαίνεται πως δεν βλέπουν με καλό μάτι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς μη εξαιρουμένης και την Σχολικής Εφορίας Έμπας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η Σχ. Εφορία Έμπας ήδη απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας δηλώνοντας και γραπτώς την αντίθεσή της αλλά και την ταυτόχρονη πρόθεσή της να συγκατανεύσει για διπλανό τεμάχιο στο οποίο θα κτιστεί η Τεχνική Σχολή απο την αρχή. 
Αντιδράσεις υπάρχουν και απο τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους που είναι η Ομοσπονδία Γονέων και η ΟΕΛΜΕΚ καταλογίζοντας στον υπουργό βεβιασμένες ενέργειες απο την στιγμή μάλιστα που αυτός, όπως αφήνουν να εννοηθεί είχε δεσμευτεί ότι θα προηγηθεί διάλογος για τις τελικές αποφάσεις. 
Πάντως όπως όλα δείχνουν το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης αφού δεν είναι το μόνο που οι φορείς της επαρχίας έχουν στην αντζέντα τους σε σχέση με το Υπουργείο Παιδείας. Να θυμίσουμε πως εκκρεμεί και δημόσια συζήτηση, η διαβούλευση και η απόφαση για το 7ο Δημοτικό και το Γυμνάσιο όπου ο Υπουργός περιμένει τους φορείς της Πάφου να αποφασίσουν και οι φορείς της Πάφου περιμένουν τον Υπουργό να το πάρει πάνω του και να αναλάβει την ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ