spot_img
spot_img
22.9 C
Paphos
Tuesday, September 21, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νίκου Κόνικκου στις καταγγελίες Φαίδωνος

spot_img
   

Με ανακοίνωσή του ο Νίκος Κόνικκος απαντά στις κατηγορίες Φαίδωνα Φαίδωνος για τις Τ/Κ περιουσίες και αναφέρει τα πιο κάτω:


Εγώ  Ο ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΙΚΚΟΣ, πρόσφυγας από την Μόρφου με την παρούσα δήλωσή μου ,θέλω να καταγγείλω δημοσίως τις ανακριβείς δηλώσεις και  καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου κ. Φ. Φαίδωνος οσον αφορά το πρόσωπο μου , οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί και επιθυμώ να αναφέρω τα εξής–

   

 Την προσφυγική μου ιδιότητα και την προσφυγική ταυτότητα μου την απέκτησα από το έτος 1972 ,όταν κατοικούσα και εργαζόμουν στην Μόρφου μόνιμα .Ημουν δε αρραβωνιασμένος από την πιο πάνω ημερομηνία με την σύζυγο μου η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μόρφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο γάμος μου έγινε στην Μόρφου πριν το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή.Με την σύζυγό μου κατοικούσαμε σε ιδιόκτητο σπίτι στην οδό Σουλίου 35, ενορία Αγίου Μάμαντος.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Αυτή είναι η απάντησή μου προς τον Κύριο Φαίδωνα για την αποκατάσταση της πλήρης αλήθειας για την προσφυγική μου ιδιότητα. 

Αν είμαι πρόσφυγας ή όχι το γνωρίζουν πολύ καλά οι Μορφίτες οι οποίοι ξέρουν και πότε παντρεύτηκα και πότε κτίσαμε με το σύζυγο μου το σπίτι μας καθώς και που εργαζόμουν πριν το πραξικόπημα και την εισβολή. – Για μένα μιλά μόνο η ιστορία μου.

Αναφορικά με το Τ/Κ υποστατικό στην οδό Ζήνωνος 13 δηλώνω επίσης κατηγορηματικά ότι μου παραχωρήθηκε νόμιμα από την Αρμόδια Υπηρεσία.Επρό- κειτο για ετοιμόρροπο υποστατικό, ουδείς πρόσφυγας ήθελε να το ενοικιάσει λόγω της άσχημης κατάστασής του.Το υποστατικό το επιδιόρθωσα με δικά μου έξοδα και έκτοτε καταβάλλω ανελλιπώς τα μηνιαία ενοίκια, το ρεύμα, νερό, φόρους,τηλέφω- να, Κοινωνικές ασφαλίσεις κλπ.

Έχω στεναχωρηθεί με τις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου, παρόλα αυτά ουδε-

μίαν πρόθεση έχω να έρθω σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε ούτε να συντηρώ κλίμα έντασης,γιατί δεν έμαθα να συμπεριφέρομαι έτσι στη ζωή μου τόσα χρόνια και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα.Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω την πα- ρούσα δήλωση για αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο της αλήθειας.

Πέραν των στοιχείων που ο δικηγόρος έχει ήδη διαβιβάσει στους αρμόδιους είμαι έτοιμος να δώσω όποια επιπρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω οτιδήποτε περαιτέρω.

Επί τη ευκαιρία αναφέρω ότι το εστιατόριο λειτουργεί κανονικά όπως και πριν με το ίδιο προσωπικό,για ενημέρωση του κόσμου που με παίρνει τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω θέλω να αναφέρω ότι όταν μετακομίσαμε στην Πάφο το 1977  από τη προσφυγική συνοικία Λεμεσού, όπου διαμέναμε με τους γονείς της γυναίκας μου, με τη σύζυγο μου και δύο παιδιά διαμέναμε στα διαμερίσματα του Αγ. Νεοφύτου τα οποία μας παραχωρήθηκαν δωρεάν. Στη συνέχεια αφού τα διαμερίσματα πουλήθηκαν ήμασταν υποχρεωμένοι να τα εγκαταλείψουμε με δύο παιδιά. Μας δόθηκε από την υπηρεσία το υποστατικό στην οδό Ζήνωνος 13, το οποίο λειτουργούσε πριν την εισβολή σαν οίκος ανοχής. Ήταν διαθέσιμο γιατί ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και γιατί δεν τολμούσε κανένας να πάει να εγκατασταθεί μέσα. Ήταν ένα κανονικό  αχούρι που μόνο τρώγλη θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις. Όμως δεν είχα άλλη επιλογή αφού ήρθαν από την Επαρχιακή Διοίκηση και το απολύμαναν και μετά εγκατασταθήκαμε μέσα μετά από βοήθεια και εθελοντική εργασία φίλων μου. Αυτό το γνωρίζει όλος ο κόσμος και θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερωθούν και ο νεότεροι την πραγματική αλήθεια.

Επίσης να αναφέρω ότι είναι αλήθεια, ότι σε αυτό το υποστατικό είχαμε τραυμα- τικές εμπειρίες γιατί οι επιτήδειοι νόμιζαν ότι εξακολουθούσε να λειτουργεί σαν οίκος ανοχής, παρόλο που είχαμε βάλει μεγάλη ταπέλα που έγραφε ‘κατοικείται από πρόσφυγες’ και συνέχισαν να παρενοχλούν κτυπώντας πόρτες και παράθυρα.

Σε αυτό το υποστατικό περάσαμε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζώης μας, εκεί κλάψαμε, πονέσαμε, εκεί μεγάλωσα τα παιδιά μου , εκεί καταξιώθηκα σαν επι- χειρηματίας.Είναι το ελάχιστο μετα απο όσα περάσαμε και χάσαμε που θα μπορούσε να υφίσταται ακόμα ως βάση και μαρτυρία της πορείας στη ζωή μας.

Αυτό το υποστατικό μας συνδέει συναισθηματικά και εμένα και την οικογένεια μου.

Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση

Νίκος Κόνικκος

 Εκτοπισθείς από Μόρφου, ενορία Αγίου Μάμαντος”.

 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img