16.9 C
Paphos
Tuesday, March 26, 2024

ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ: Η κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Δήμου Πάφου για τη Λεωφόρο Ελλάδος

Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Λεωφόρο Ελλάδος: Η κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου 

 Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, εκφράζει την ευαρέσκεια της για την απόφαση- εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου, σε σχέση με το Ρυθμιστικό Σχέδιο για τη Βελτίωση των Λεωφόρων Ελλάδος και Ευαγόρα Παλληκαρίδη, για ανακατασκευή δηλαδή της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας χωρίς την παρουσία διαχωριστικής νησίδας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η απόφαση αυτή κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αφού ικανοποιεί τόσο τις ανησυχίες οργανωμένων συνόλων της πόλης και της επαρχίας της Πάφου, όσο και την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών , Επικοινωνιών και Έργων και η κυβέρνηση συνολικότερα πρέπει να αφουγκραστούν τις εκφραζόμενες ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών της Πάφου και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου χωρίς την παρουσία της νησίδας.

Ως Επαρχιακή Επιτροπή εδώ και χρόνια είχαμε διακηρυγμένη θέση την αναγκαιότητα βελτίωσης της συγκεκριμένης οδικής αρτηρίας μέσω της διαπλάτυνσης του δρόμου, της κατασκευής πεζοδρομίων στη βάση σύγχρονων προτύπων, τη βελτίωση του οδικού φωτισμού, της τοπιοτέχνησης και την άρση όλων των παρανομιών που ενδεχόμενα να εντοπίζονται επί της συγκεκριμένης οδού.

Σημειώνουμε επίσης ότι ως σύγχρονη πόλη που ονοματιζόμαστε να γίνουμε, χρειάζεται η δημιουργία δρόμων φιλικών προς τους πεζούς και όχι αποκλειστικά και μόνο για τα οχήματα. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα πρέπει να εκπονήσουν μελέτες για αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης, προβλήματα που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των έργων για ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα της πόλης. Στα πλαίσια της αναβάθμισης της Λεωφόρου Ελλάδος προτείνουμε μεταξύ άλλων και την λήψη ήπιων μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης.

Η κυβέρνηση ως η καθ’ ύλην αρμόδια, θα πρέπει να ενσκήψει στις ανησυχίες και τις προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επηρεαζόμενων ,υλοποιώντας το συγκεκριμένο έργο το συντομότερο δυνατόν, χωρίς υπεκφυγές.

 

 

Πάφος, 17 Ιανουαρίου 2019

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ