21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ: Από τα λόγια στις πράξεις για το Γυμνάσιο και την Τεχνική Σχολή

Από τα λόγια στις πράξεις: Αναγκαιότητα δημιουργίας νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου και η ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας στην Πάφο και της συνάντησης που είχε με τους Βουλευτές της Επαρχίας, την Σχολική Εφορεία και άλλα οργανωμένα σύνολα η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, θα ήθελε να επιβεβαιώσει τη θέληση της για την ανέγερση νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου.

Η ανέγερση νέου Γυμνασίου κρίνεται επιβεβλημένη λόγω των εκπαιδευτικών και υλικοτεχνικών αναγκών που προκύπτουν.

Η Ε.Ε του ΑΚΕΛ Πάφου και οι εκπρόσωποι μας στην Σχολική Εφορεία θα συμμετέχουν στο διάλογο που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με πνεύμα συνεργασίας με στόχο την εξεύρεση της καλύτερης λύσης προς όφελος της πόλης και των μαθητών της. Ξεκαθαρίζουμε ότι λύσεις που προβλέπουν κλείσιμο σχολείων δεν μας βρίσκουν σε καμιά περίπτωση σύμφωνους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το ΑΚΕΛ Πάφου επαναφέρει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης των διεργασιών για την ανέγερση νέας Τεχνικής Σχολής στην Πάφο, εξέλιξη που θα ικανοποιήσει τις ήδη συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της Επαρχίας μας σε Τεχνική Εκπαίδευση. Είναι γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός μαθητών Γυμνασίου δεν καταφέρνουν όπως θα ήθελαν να συνεχίσουν τη φοίτηση τους στη Τεχνική Σχολή και εγγράφονται στα Λύκεια της Επαρχίας μας. Αναγκαία κρίνεται στα πλαίσια αυτά και η βελτίωση και ενίσχυση στο Λύκειο-Τεχνική Σχολή Πόλεως Χρυσοχούς.

Η λειτουργία στο Λύκειο Έμπας κάποιων τμημάτων της Τεχνικής Σχολής Πάφου, αποτελεί στη δική μας αντίληψη προσωρινή «μπαλωματική» λύση που δεν λύνει τα ήδη οξυμένα προβλήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Συνεπώς η εκτελεστική εξουσία και το Υπουργείο Παιδείας πρέπει το συντομότερο να κινηθούν προς την κατεύθυνση επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος.

Τέλος στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας στην Πάφο, το ΑΚΕΛ επανέφερε την εισήγηση που κατατέθηκε και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για ίδρυση στην επαρχία τριτοβάθμιας σχολής για τα Τεχνικά Επαγγέλματα (τύπου ΑΤΙ) , εξέλιξη που θα ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες στην αγορά εργασίας της Πάφου αλλά και ευρύτερα.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως ο κατεξοχήν φορέας εκπαιδευτικής πολιτικής πρέπει να σταματήσει να καταφεύγει σε προσωρινές λύσεις για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην Πάφο.

Πάφος 19/11/2018

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ