Ωστόσο, οι 35 επιβάτες και το 12μελές προσωπικό σώθηκαν, χωρίς να τραυματιστεί κανείς σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια όλους τους επιβαίνοντες από το μερικώς βυθισμένο Boeing 737-800 της Air Niugini.
Η πτήση 73 εκτελούσε το δρομολόγιο Phonpei – Port Moresby με ενδιάμεσο σταθμό την πολιτεία Chuuk, ενώ το αεροπλάνο έπεσε στη λιμνοθάλασσα γύρω στις 9:30 τοπική ώρα. Οι επιβάτες και το πλήρωμα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
«Το αεροσκάφος κατέληξε στη λιμνοθάλασσα, περίπου 150 μέτρα από τον διάδρομο του αεροδρομίου», δήλωσε στο BBC ο διευθυντής του αεροδρομίου Chuuk Jimmy Emilio. «Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι συνέβη, το αεροδρόμιο πάντως λειτουργεί πλέον κανονικά».

Η Air Niugini εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια να φροντίσει τους επιβάτες και το πλήρωμα.
Support Local Business