Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Τα δυτικά θα επηρεαστούν περισσότερο – Διαβάστε αναλυτικά

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο τη Σαρδηνία, σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας, θα συνεχίσουν να συντηρούν τις θερμές για την εποχή αέριες μάζες από βόρειο Αφρική προς την περιοχή μας και την απουσία βροχών. Την ίδια ώρα, το μεγαλύτερο μέρος των δυτικών 2/3 της Μεσογείου, θα δέχεται αρκετές βροχές το επόμενο διήμερο.

Σύμφωνα με το kitasweather, αυτό το καιρικό σκηνικό, όμως, στην περιοχή μας, φαίνεται να αλλάζει σταδιακά από το απόγευμα προς βράδυ της Τετάρτης, καθώς το χαμηλό από τη Σαρδηνία φτάνει στην περιοχή μας εξασθενημένο, αλλά αναμένεται να δώσει αρχικά βροχές και καταιγίδες που αναμένεται να είναι είτε παγκύπριες με κατά τόπους ελάχιστες ποσότητες, είτε τοπικές. Όποιο από τα 2 σενάρια κι αν ισχύσει, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού φαίνονται τοπικά σχετικά αξιόλογες ποσότητες βροχής.

Από το Βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, λόγω της υποστήριξης που θα έχει το χαμηλό από σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα, αναμένεται να οργανωθεί και πάλι και, ανάλογα με το που ακριβώς θα δημιουργηθεί αλλά και η κίνηση που θα ακολουθήσει, θα μας επηρεάσει αναλόγως.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά, όμως, αναμένεται να παρατηρηθούν υψηλές κυρίως νεφώσεις, αρχικά από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός. Το απόγευμα δεν αποκλείεται να πέσουν λίγες σταγόνες ή να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφριά βροχή, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση, λόγω της αυξημένης νεφοκάλυψης που θα υπάρχει και όχι λόγω αλλαγής της αέριας μάζας.

Την Πέμπτη , παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση σε σχέση με την Τετάρτη, για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.