spot_img
spot_img
21.9 C
Paphos
Tuesday, December 7, 2021

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” της Χρυσταλλένης σε καθηγητές και γονείς

   

Τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων έφεραν τη μαθήτρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου Χρυσταλλένη Τρύφωνος πρώτη με γενικό βαθμό κατάταξης – πρόσβασης το 20.Την 7η θέση εξασφάλισε η  Νιόβη Πολυδώρου μαθήτρια επίσης του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου  με γενικό βαθμό κατάταξης 19.71.

Σημειώνεται πως στην Πάφο έχουν ακόμη εισαχθεί στην πρώτη δεκάδα η μαθήτρια Άννα Φιλίππου του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας στην 6η θέση με βαθμό κατάταξης  19,73  και ο μαθητής Μάριος Στυλιανού επίσης του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους  Έμπας με βαθμό κατάταξης 19,66  καταλαμβάνοντας την 9η θέση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η μαθήτρια της τάξης Γ1 του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου Χρυσταλλένη Τρύφωνος εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα. Χρειάστηκε είπε, “πολύς κόπος από την αρχή της χρονιάς”.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Η προσπάθεια της ωστόσο ανέφερε, ξεκίνησε από πολύ πιο νωρίς και όχι μόνο από την Γ’ Τάξη του Λυκείου. Από εκπαιδευτικούς γονείς η Χρυσταλλένη είπε “πως  και τα προηγούμενα χρόνια ήταν εξίσου σημαντικά για να πετύχει κάποιος τους στόχους του, αλλά την τελευταία χρονιά χρειάστηκε μεγαλύτερη προσπάθεια,  περισσότερες  θυσίες και πολύ διάβασμα”, όπως παραδέχτηκε.

Ερωτηθείσα για τη συμβολή της οικογένειας της, σ’ αυτή την προσπάθεια η Χρυσταλλένη ανέφερε πως ήταν πολύ μεγάλη, σημειώνοντας πως χωρίς την συμπαράσταση των γονιών της δεν θα έφθανε σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Στους μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, η Χρυσταλλένη τους συμβούλεψε,  πως για να πετύχει κάποιος τους στόχους του πρέπει πρώτα απ΄ όλα να το θέλει πάρα πολύ, να θέσει ένα στόχο τον οποίο επιθυμεί ο ίδιος, να προσπαθεί πολύ γι’ αυτόν και να μην τα παρατά στην πρώτη δυσκολία αλλά ούτε σε κάποια πιθανή αποτυχία.

Όσο για την συμπαράσταση των καθηγητών της και του σχολείου της του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου,  η Χρυσταλλένη είπε πως ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Στο σχολείο είπε ενδεικτικά, αφιερώνουμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας, οπότε πρόσθεσε,  η συμβολή του, η στήριξη και οι γνώσεις που μας πρόσφερε  είναι πολύ σημαντικές για την επιτυχία μας .

Η Χρυσταλλένη είπε ακόμη πως το διάβασμα το ξεκίνησε εντατικά ακόμη και απ’ τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Νομίζω είπε,” πως ήμουν αρκετά συνεπής, από τα πρώτα χρόνια του σχολείου”.

​Όσο για τα Αγγλικά είπε πως η αγγλική γλώσσα την ενδιέφερε ανέκαθεν, ήταν ο τομέας που πάντα της άρεσε όπως και γενικά οι ξένες γλώσσες.

Η Νιόβη Πολυδώρου μαθήτρια κατέλαβε την 7η Θέση από το σύνολο των 8.000 υποψηφίων που παρακάθησαν στις Παγκύπριες εξετάσεις με γενικό βαθμό κατάταξης 19.71 και ήρθε πρώτη στην επιλογή της που είναι η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η Νιόβη μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως είναι πολύ ικανοποιημένη από τους βαθμούς της και το όνειρο της ήταν να περάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Την σημερινή επιτυχία μου ανέφερε, “την πέτυχα μετά από πολύ κόπο, συνεχιζόμενη προσπάθεια, ελπίδα και θετική σκέψη” σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, συμπλήρωσε.

Η μαθήτρια Νιόβη Πολυδώρου ευχαρίστησε το σχολείο της , τους καθηγητές της και τους γονείς της για την στήριξη την εμπιστοσύνη και την αγάπη που της έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία της στο σχολείο.

Ερωτηθείσα τι θα συμβούλευε τους μελλοντικούς υποψηφίους, η Νιόβη είπε πως θα τους συμβούλευε να έχουν ελπίδα και να προσπαθούν, σημειώνοντας πως όποιος προσπαθεί, σίγουρα θα τα καταφέρει.

Εξάλλου σε δηλώσεις της η Διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Γεωργία Φλουρή ανέφερε στο ΚΥΠΕ, πως το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου συνεχίζει τις επιτυχίες του. Φέτος συνέχισε, με την σωστή και προγραμματισμένη δουλειά που έχει οργανωθεί από την αρχή της χρονιάς, είχαμε και να σημερινά αποτελέσματα με τις υψηλές επιδόσεις των μαθητών που διακρίνονταν για την μελέτη τους και το ήθος τους.

Η κ. Φλουρή είπε ακόμη πως το Σχολείο σημείωσε και πολλές διακρίσεις και κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας Αλέκος Θεμιστοκλέους  ανέφερε πως η μαθήτρια Άννα Φιλίππου του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας εξασφάλισε την 6η  θέση  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Σχολή Μαθηματικών – Στατιστικής και ο μαθητής Μάριος Στυλιανού επίσης του Λυκείου Έμπας  εξασφάλισε την 9η θέση στην Σχολή Ικάρων Τμήμα Μηχανικών .

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις επιτυχίες των μαθητών του και είπε πως νιώθει  περήφανος καθώς καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς οι μαθητές ήταν εργατικοί και έδειξαν ότι έχουν όραμα και ήθος, Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους διδάσκοντες και στις οικογένειες των παιδιών .

Σημειώνεται πως τα  αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων του 2017 για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img