Έκθεση Τέχνης “Αίσθηση της Κύπρου” στη Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου ‘Αποθήκη’

Την έκθεση Τέχνης υπό τον τίτλο «Αίσθηση της Κύπρου» παρουσίασε χθες βράδυ ο Δήμος Γεροσκήπου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Γεροσκήπου «Αποθήκη».

Όπως αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη, στην έκθεση συμμετέχουν έξι ντόπιοι καλλιτέχνες. “Εξι διαφορετικές εκφράσεις, σμίγουν τις δημιουργίες τους, βασισμένες στις προσωπικές τους εμπειρίες και σύνδεση με τη φύση του νησιού μας”, ανέφερε.

Η Ίνα Κρητιώτη και η Φωτούλα Κυπριανού αποθανατίζουν με τον φακό τους μαγικά τοπία και στιγμές από το νησί, ενώ οι Christine Steinberg -Mund, Κιάρα Τσόκκου Τιμμ και Alison Leggat μας ταξιδεύουν με τις δίκες τους πινελιές, καθώς η Ουρανία Παναγή Βαρνάβα εκφράζει την ομορφιά της κυπριακής φύσης με τον πηλό της.

Εμπνευσμένες από το φως της Μεσόγειου, τα χρώματα και τα αρώματα της κυπριακής φύσης και τα τοπία της, η κάθε καλλιτέχνης δημιουργεί με τον δικό της τρόπο και μοναδική έκφραση ξεχωριστά έργα τέχνης.

Από τον καμβά στο πηλό, από τις μπογιές στη φωτογραφία, το κάθε έργο, συνέχισε, κρύβει τον δικό του θησαυρό και ιστορία παρμένο και εμπνευσμένο ξεχωριστά από τις ομορφιές του νησιού και τις εμπειρίες του καλλιτέχνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυριάνθους.

Σημειώνεται πως η έκθεση  θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2019 και θα είναι ανοικτή Δευτέρα – Παρασκευή: 3μμ-7μμ και Σάββατο-Κυριακή:  10 πμ- 1 μμ / 3μμ-7μμ.