17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΧΥΤΑ ΠΑΦΟΥ: Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση

 

Mε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη Μαραθούντα. 

Οι ανακριτές εξετάζουν αριθμό εγγράφων και αξιολογούν συγκεκριμένες μαρτυρίες που έχουν εξασφαλίσει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ο, τελών σε διαθεσιμότητα, οικονομικός διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Οι κύριοι Πατσαλίδης και Βέργας αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Κλειδί για την εξέλιξη των ερευνών θεωρούν οι ανακριτές την κατάθεση του Γενικού Διευθυντή της διαχειρίστριας εταιρείας Γιάννη Κοκότση, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Κύπρο οικειοθελώς, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας. Εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΧΥΤΑ.

Ο δικηγόρος του Κοκότση ενημέρωσε την Αστυνομία  ότι από σήμερα ο πελάτης του θα είναι στην διάθεση των ανακριτών αρχών της Κύπρου.

Στο μεταξύ οι ανακριτές αναμένουν από τα τραπεζικά ιδρύματα να τους παραδώσουν στοιχεία για όλους τους συλληφθέντες, μετά την εξασφάλιση από το δικαστήριο διαταγμάτων άρσης του τραπεζικού τους απορρήτου.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προκύπτουν νέες μαρτυρίες για τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος, το οποίο υπερχρέωνε τις τοπικές αρχές δηλώνοντας μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών για να αποκομίζει υπερκέρδη.

Επιπρόσθετα εξετάζονται οι διαδικασίες ζυγίσματος των σκουπιδιών, ενώ θα γίνει και ογκομέτρηση για τα σκουπίδια που εναπόθεταν οι τοπικές αρχές , για να διαπιστωθεί το μέγεθος της παραποίησης.

Η πορεία των ερευνών αξιολογήθηκε χθες σε νέα σύσκεψη. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ